Кръвта на леопард тече във вените му, а дивото в него зове... може да го усетите поглеждайки в очите му. Той обаче не живее в джунглата, а "чупи" рекорди по пловдивските улици. 

Затова, ако ви се е случвало покрай вас със скоростта на светлината да премине атлетичен красавец... не ви се е привидяло! Той е истински и носи името Иван Булкин. 

Интересен факт е, че освен професионален спринтьор, младият пловдивчанин носи и титлата "Мистър Пловдив 2019". В днешното интервю, обаче няма да си говорим за мода, а за несломимия му дух, страстта към спорта и предизвикателстата, които отправя не само към себе си, но и към своите съграждани от града на седемте тепета, където е роден и израстнал.

Иван Булкин се занимава професионално с лека атлетика от над 11 години, спринтьор е. Негови клипчета буквално взривиха социалните мрежи. Сис сигурност сте попадали на видеото, в което пловдивският атлет бяга с над 40 км/ч. В него той нагледно показва как набира максимална скорост преди тунела в центъра на града, където има табло за отчитане на скоростта на моторните превозни средства, а ограничението е 40 км/ч. Булкин преминава пред таблото, което показва с червени цифри 41 км/ч, което е около 11.39 м/сек.

Преди няколко дни, спортистът сподели и видео, на което за първи път преминава границата от 3.5 м на скок от място, като новият му личен резултат е 3.52м. 

Сред личните си успехи Иван нарежда и свой интересен проект - над 152 различни енергийни напитки, които е събирал над 5 години!

Спортът и модата Булкин умело съчетава с работа в офис на пълно работно време и учението си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – спортна дисциплина. Магистърската си степен, пък смята да продължи в София – НСА.

Ето какво още споделя в интервю за Trafficnews амбициозният и упорит Мистър Пловдив 2019 - Иван Булкин:

- Твои клипчета, заснети на различни места в Пловдив взривиха мрежата. Разкажи ни повече за въпросните предизвикателства, които отправяш към себе си и своите съграждани?

- Заснетите от мен клипове имаха за цел главно да забавляват и мотивират нашите съграждани, да опитат нещо по-нестандартно свързано със спортната дейност. Опитах се да постигна максимално лесни и достъпни за всички упражнения, като бягане и скачане. Действия, в които не се изисква специална подготовка и двигателна култура, дейност, която голяма част от спортистите в Пловдив могат да изпълнят, не спортуващите също.

- Имаше ли ентусиасти, които се включиха?

- Първият клип (бягането през скоростния детектор) получи голям отзвук от аудиторията! Доста хора се включиха като ми изпращаха видеоклиповете си на лични съобщения или ги публикуваха като коментари под поста ми в групата „Забелязано в Пловдив“. Имаше стотици коментари и споделяния на публикацията ми, останах изключително изненадан от броя на изявилите интерес пловдивчани! За второто видео (скок от място) също получих много клипове от хора, които са пробвали упражнението и са щастливи, че са се опитали. Повечето от тях не го бяха изпълнявали от години (по техни думи). Това ме прави радостен! Все пак целта на клиповете бе именно мотивация за спортна дейност!

- С какво и как предизвикаш себе си, за да подобряваш личните си резултати? А мислил ли си за рекорд на Гинес?

- Личните ми предизвикателства в момента са изцяло на писта по лека атлетика! Спринтьор съм от дълги години и фокусът ми е насочен единствено към подобряване на личните ми резултати в дисциплините, в които участвам. Разглеждал съм книгата с „Рекордите на Гинес“ и мога да заявя, че на този етап постиженията там са твърде силни за мен. Но понякога бъдещето крие изненади.

- Ти си популярен с титлата Мистър Пловдив 2019. Какво се случва с кариерата ти на модел след победата в конкурса?

- Нося титлата „Мистър Пловдив 2019“ с гордост! Радвам се, че съм лице на годината за хубавия ни град под тепетата! Начинът ми на живот се промени доста след спечелването на приза, в положителен аспект, разбира се. Имам предстоящи фотосесии, които очаквам с голямо нетърпение. 

- Как успяваш да ги съчетаваш - учението, тренировките и модата?

- Свободното ми време е доста ограничено, дори мога да кажа, че нямам много такова. Мисля, че успявам да намирам време за всичките ми приоритети на този етап, свикнал съм със забързания начин на живот и това ме прави щастлив.

- А как поддържаш тялото и духа си?

- Тялото си поддържам главно от спорта, с който се занимавам, а именно леката атлетика. Почти не ходя на фитнес. Бягането е основна част от спортния ми начин на живот. Съобразявам се какво консумирам като хранителни вещества. Мотивацията при мен винаги е на високо равнище. Загубата ме мотивира допълнително. Начина, по който постигам успехите си е именно с постоянство.

- Има ли нещо, от което се страхуваш и какво е то?

- Не мисля, че съм се сблъсквам с нещо, от което да се страхувам на този етап от живота си.

- Кое е нещото, което може да те извади извън равновесие?

- Аз съм изключително уравновесен човек и хората, които ме познават, също могат да потвърдят. Не си спомням случай в последните години, в който да съм губил равновесие. Аз съм реалист, премислям добре действията си преди да взема решение.

- Ако можеш да се превъплътиш в образа на животно, кое би било то?

- В леопард, разбира се. Още от ранни години съм особено очарован от тези животни. Те са едни от най-умните в порода „котки“. Като физически данни (скорост, сила и маса) отстъпват на доста представители от тази група, но именно интелекта им ги прави изключителни животни!

- Ако можеше да си избереш, която и да е друга професия на света, коя щеше да е тя и защо?

- Мечтата ми е да бъда актьор. От малък притежавам способност да се превъплъщавам в различни хора, забавен съм, не съм стеснителен и камерите не ме притесняват. Мога да бъда универсален вариант и да се впиша във всяка една роля без проблем.

- Имаш ли си половинка? Ако не – каква трябва да бъде жената до теб?

- В момента нямам половинка. Жената до мен трябва да е бъде общителна, забавна, непредсказуема, спокойна, привлекателна, предизвикателна, интересна и пряма. Лоялността и уважението е нещо основно във всички мой връзки!

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Свободното си време прекарвам изцяло с моя тесен кръг от приятели. Доза смях никога не е излишна. Когато съм изморен, обичам да гледам филми в леглото и просто да не мисля за нищо.

- Какви са целите ти за 2020 година? А как се виждаш след 10 години?

- Целите ми за 2020 са свързани изцяло с лично самоусъвършенстване във всички сфери, в които се подвизавам. Аз съм човек, който обича да вижда развитието и как труда му се отплаща. След 10 години се виждам като щастливо женен мъж с 2 дечица, продължаващ да търси развитие, но вече не само за себе си.