Само за месец, фолк звездата Галин зарадва почитателите си с две нови парчета. И в двете той промотира млади и красиви изпълнителки. Първият сингъл беше със 17-годишната Десита, която даде сериозна заявка с визията и гласа си и вече е сред идолите на тийнейджърите. 

Десита ли е новият идол на тийнейджърите? СНИМКИ+ВИДЕОПоследователите на младата певица вече са 100 хиляди, а неин продуцент е звездата Галин

Преди 6 дни излезе и второто видео на Галин, което е съвместно с друга изгряваща звезда - 18-годишната Лидия.

Песента, която е дело на самия Галин, категорично се превърна в хит и за изключително кратко време събра 2,4 млн. преглеждания в Youtube. 

По коментарите си личи, че "Няма да ми мине" е мега харесвана от почитателите на този жанр музика и голяма стъпка като дебют в поп-фолка за красивата Лидия, която омая хората с гласа си.

Коя е всъщност Лидия Стаматова?

Момичето е родено на 27 април 2001 г. в град Бургас, като започва да се занимава с пеене и танци още на 7-годишна възраст. Взимала е участие и е печелила редица национални и международни конкурси.

Тогава времето и минава в непрекъснати репетиции, с които се опитва да се усъвършенства. Лидия Стаматова пее в музикална школа в Бургас, а по-късно е сред участниците в “България търси талант“ и “Големите надежди“, където оставя журито без дъх. Тя избира изключително трудни за изпълнение песни, сред, които и такива на великата Лили Иванова и световната звезда Бионсе.

През 2014 година излиза парчето „Мога“ на известния композитор Димитър Кирязов, с което получават неочакван интерес от медиите и се изкачва в челните позиции на българските музикални класации.

По-късно Лидия се присъединява към екипа на българския уеб-сериал „Типично“, в който има различни роли. Веднага след това тя записва кавър на песента на Sia – „Chandelier“ (2015), към който снима клип. След набраната инерция, Лидия изпява третата си авторска песен в дует с нейния колега и приятел Вениамин Димитров, познат от 3-я сезон на музикалното шоу „X Factor“. Лиричната песен се казва „Сила една“ (2015) и много бързо става популярна. След почти година пауза, изпълнителката пуска в интернет следващата си песен – Сам е раят (2016). 

През 2018 година прави общ проект с бургаския рапър VESSOU, с когото се запознават преди 8 години на сцената на музикалния формат "България търси талант". 

Освен в областта на музиката, Лидия се изявява като модел и танцува.