Делото срещу шофьора на фолкпевицата Преслава Иван Саравски, който прегази човек и се опита да прехвърли вината на друг човек, влиза в съда. Заедно с него на подсъдимата скамейка ще застанат и съучастниците му 40-годишният Костадин Илиев - служител на КАТ, шурея му Борислав Тошев, диджея на Галакси Тихомир Монев и Сергей Джамбазов- Серго Комисионера. 

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу катаджията Костадин Илиев по пет обвинения – за оказване помощ на шофьор, предизвикал катастрофа, да избегне наказателна отговорност; за използване на служебното положение за набавяне на облага; за приемане на подкуп, както и за незаконно притежание  на боеприпаси.  

Иван Саравски е предаден на съд за това, че на 6 декември 2014 г. на бул. „Христо Ботев“ е прегазил 84- годишния Петко Петков на пешеходна пътека, а след това е избягал без да окаже помощ на пострадалия. Възрастният мъж е издъхнал в болницата. 

Пътният полицай Костадин Илиев е предаден на съд и за това, че в периода от 12 януари 2015 г. до 25 март 2015 г.  три пъти  в съучастие със Сергей Джамбазов е използвал  служебно положение и е приел подкуп в размер на 220 лева. Той е помогнал в два случая да се извърши по-бърза регистрация на моторно превозно средство в сектор „Пътна полиция“-Пловдив, и в трети – помогнал на друго лице да премине преглед за техническа изправност и да пусне спрян от движение лек автомобил „Тойота Хайлукс“.

 Костадин Илиев има обвинение, че като подбудител и помагач е спомогнал Иван Саравски да избегне наказателно преследване, като е дал съвет на Тихомир Монев да прехвърлят вината за катастрофата на друго лице. намерено друго лице, което да заяви пред органите на МВР, че е управлявал автомобил, причинил ПТП, вместо Саравски. 

Костадин Илиев ще бъде съден и за подкуп от 1 800 лева, които взел, за да упражни влияние при вземане на решения от длъжностни лица за намаляване изтърпяването на наказание лишаване от право да управлява МПС.

Борислав Ташев е предаден на съд за това, че е помогнал на Иван Саравски да избегне наказателно преследване, като казал пред КАТ, че той е бил зад волана на аудито, което прегазило пешеходеца.

По делото са разпитани 42 свидетели, извършени са експертизи и др.     

Знаела ли е Преслава, че шофьорът й е убил човек и е избягал?

 TNS.bg