Голям сексскандал разтърси Холивуд в последните дни. Най-напред големият холивудски продуцент Харви Уайнстийн беше изваден от борда на директорите на неговата „Уайнстийн къмпани” (Weinstein Company) след разкритията на Ню Йорк Таймс за упражняван от него сексуален тормоз върху актриси и други жени.

Проговориха още две от жертвите му – носителките на Оскар и бивши на големия актьор и секссимвол Брад Пит – Гуинет Полтроу и Анджелина Джоли. Първата разказва пред Ню Йорк Таймс как по време на снимките на филма “Ема“, който я превръща в световна звезда, продуцентът отправил неприлични предложения към нея, като поискал тя да се качи в стаята му за душ и масаж. Гуинет си замълчала от страх да не загуби ролята си, но след като отказала, отношението на продуцента към нея рязко се променило - крясъци, обиди и брутално поведение стават ежедневието на актрисата.

Анджелина Джоли станала обект на мераците на Харви Уайнстийн през 1990 година, докато снима „Любовни приключения“. Тогава тя получила предложение да се качи в стаята на продуцента, но отказала. Съпругата на продуцента, Джорджина Чапман се разграничи от него и официално обяви, че го напуска.