Може да звучи парадоксално, но в началото на своята кариера Ален Делон е изпитвал сериозни трудности. Имало дори констатации, че е прекалено красив за тази професия.

За разлика от своята родина, в Холивуд веднага го забелязват и още след първите проби му предлагат 7-годишен договор. Но той отказва, защото е убеден, че трябва да се развива в родината си, а самочувствието му е на високо ниво – в един момент ще го пожелаят и от Меката на киното срещу много пари.

Успехът и славата идват бързо, а жените в цял свят започват да въздишат по него. Неговият живот е белязан не само от звездни мигове, но има и тъмна страна. Медиите на няколко пъти го засичат с представители на мафията. В лудите му години обаче това не пречи на неговия ореол на желан от жените.

Само споменаването на името на Ален Делон предизвиква мигновена асоциация с мъжката красота. Само преди дни, на 8 ноември, той навърши 82 години, а сп. Elle припомня неговите най-големи завоевания на интимния фронт, пише tialoto.bg

Роми Шнайдер

Младата австрийска актриса Роми Шнайдер е първата щастлива жена, паднала жертва на чара на Делон. Те се срещат на снимачната площадка на филма „Кристина“ през 1958 година. По това време Шнайдер вече е филмова звезда, а Ален прави първите си стъпки в голямото кино. Двамата са заедно шест години, а медиите описват романса им като „Век на любовта“. Но дългоочакваната сватба така и не се случва. Независимо, че Роми на няколко пъти прощава изневерите на възлюбения си. Статутът на любимата жена на Ален Делон обаче не е присъден на нито една от неговите любовници.

Клаудия Кардинале

Романът на италианската звезда Клаудия Кардинале и Ален Делон започва покрай съвместната им работа във филма „Гепардът“. Актьорът е запленен от красотата на италианската звезда и дори влязъл в комбина с режисьора на филма Лукино Висконти, за да подготви по-горещи сцени с целувки между двамата. Кардинале обаче разбира за плана и го осуетява. Днес актьорите са обвързани с нежно приятелство. „Първата година общуването с Ален не беше лесно, през това време той непрекъснато ми напомняше каква прекрасна двойка бихме били.

Натали Бартелеми

Натали Бартелеми е първата официална съпруга на Делон. От този брак през 1964 г. се ражда синът на актьора Антъни. Тяхната връзка обаче се къса 4 години по-късно.

Далида

Ален Делон и Далида се познават от младежките си години, когато все още са неизвестни и живеят в съседство на улица „Жан-Мермоз“. Но тръпката между тях пламва през 60-те години. По това време актьорът излиза с Роми Шнайдер и връзката му с бившата „Мис Египет“ няма как да влезе в графа дългосрочни. Продължавайки да бъдат приятели с неговата „бивша“, две години след раздялата Ален и Далида записват френската версия на „Paroles, Paroles“, която се превръща в световен хит.

Бриджит Бардо

Лятото на 1968 г., Сен Тропе. Два секссимвола – Ален Делон и Бриджит Бардо, са заедно. Излизат снимки на двамата на Френската ривиера, а публиката е във възторг. Таблоидите представят своя версия за любов, но дали тя граничи с истината е друг въпрос. Бардо е известна с пренасянето на романите от екрана в реалния живот, но специално с Ален Делон не е така. Двамата предпочитат да бъдат приятели.

Мирей Дарк

Най-дългата връзка в биографията на Делон е била с актрисата Мирей Дарк – гражданският им брак е продължил 13 години. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма „Джеф“. Отначало тя става негов помощник, бизнес партньор, след това – най-добрата приятелка и любовница. Заедно си партнират в пет филма. Връзката между тях е много силна. Когато синът на Роми Шнайдер почива, Ален прави всичко възможно да я извади от депресията. Мирей също подкрепя Роми в трудния момент от живота ѝ. Мирей почина на 79-годишна възраст през август тази година. След нейната кончина Делон заяви, че и той е готов да поеме по пътя към любимата му жена.

Розали ван Бремен

Романът на Ален Делон с модела Розали ван Бремен започва през 1987 г. и неочаквано за всички преминава към брак. Те имат две деца – Анушка и Ален-Фабиен. След 10 години актьорът отново се присъединява към редиците на ергените. Според слуховете Розали е изхвърлила възрастния си съпруг, за да се омъжи за неговия финансов партньор.