Казусът дали руските жени да правят секс с чужденци по време на световното придоби статут на национален въпрос в Русия. След като руска депутатка предизвика остри критики в социалните мрежи, съветвайки руските жени да не се занимават с чуждестранни футболни фенове, един от нейните колеги настоя рускините да се любят и да се размножават, съобщава "Асошиейтед прес", цитиран от news.bg.

Колкото повече любовни истории имаме, свързани със Световното първенство, колкото повече хора от различни страни се влюбват, колкото повече деца се раждат, толкова по-добре, коментира депутатът Михаил Дегтярев пред журналисти.

Дегтярев изглежда се е опитал да поправи щетите, причинени от депутатката Тамара Плетньова, която предупреди вчера руските жени да мислят два пъти, преди да встъпят в случайни отношения с чуждестранни туристи, защото те могат да приключат, отглеждайки сами децата, родили се от връзките им.

Плетньова, която ръководи парламентарната комисия за децата и семействата, също така настоя руските жени да се женят за местни мъже и подчерта, че децата, родени в бракове между хора от различни раси, не са щастливи.

Коментарите на депутатката предизвикаха критики в социалните мрежи, като някои изтъкнаха, че възгледите на Плетньова са расистки и архаични. Дегтярев, който оглавява парламентарната комисия по спорта, обаче излезе с абсолютно противоположно мнение.

След много години тези деца ще помнят, че любовната история на техните родители е започнала по време на Световното първенство в Русия през 2018 г., коментира Дегтярев, цитиран от ТАСС, като допълни: "Вярвам в Бог, че ще има повече любовни истории, повече деца, повече междурасови връзки. Приветстваме феновете от всички страни, с всякакъв цвят на кожата, всички религии, всички полове и всички сексуални ориентации.