Президентът Росен Плевнелиев и синоптичката на Нова Деси Банова имат романтична връзка, разкрива вестник 168 часа. Двама били заедно от няколко месеца, а след като Плевнелиев обяви развода си със съпругата си Юлияна, двамата се появяват заедно на публични места. 

На 9 октомври президентът обяви, че връзката му е приключила. По време на мандата му 2012-2017 бившата му съпруга отказа да влезе в ролята на първа дама и не се появяваше с него на публични събития. 

"Съзнателно пазех своя личен живот от прекалена публичност. Знаех, че българският народ очаква от своя президент сда работи денонощно и посветено, а не да присъстав в булевардните хроники". Истината ми, че бракът ми с Юлияна е минало. Процедурата за развод по взаимно съгласие е в ход, документите са в съда. Оставаме добри приятели и посветени родители, действаме и мислим изцяло в интерес на децата. Но пътищата ни се разделиха" заяви Плевнелиев пред 24 часа. 

Десет дни по-късно  Деси Банова в предаването  "На кафе" при Гала съобщава, че е разделена с бащата на детето си от година. "Доста време бях сама, но не го афиширах. Наскоро обаче срещнах един прекрасен човек. Много съм щастлива и съм влюбена, но всичко още е в начален етап" заяви русокосата синоптичка. 

Оказва се, че прекрасният човек е самият президент.