Къде да вечеряме? В забързаното ни ежедневие все по-често се изправяме пред този фундаментален въпрос. И често се оказваме разпънати на кръст заради различните желания и предпочитания на членовете на семейството или приятелите си. Господата обикновено си представят сочен телешки стек или поднос, отрупан с риби и средиземноморски деликатеси. Дамите предпочитат здравословна порция със свежи, БИО и супер храни, чисти меса, без изкуствени оцветители и подобрители на вкуса, а децата, разбира се, желаят голяма вкусно ухаеща пица! Но къде да намерим всички тези ястия на едно място, за да може всички да са доволни? Всъщност има такова място и това е пловдивският ресторант "Аморе".

Днес той става на 4 години и още от самото си създаване се превърна в любимо място на любителите на пицата, пастата и лазанята. Специално приготвено тесто по италианска рецепта, италиански колбаси, свежа моцарела, топящо се в устата прошуто са само част от съставките на класическите италиански пици, които се пекат в пещта на ресторанта. В менюто с основните ястия има и изкушаващи предложения от селектирани – телешко, конско месо, свинско и пилешко, приготвени по уникални рецепти. 

Аморе не е просто поредното място за хапване, а място, от което ще останат хубави спомени от приятно прекарано време. Държим персонала да бъде на ниво, музиката да е приятна, а обстановката в крак с модата. А кухнята, кухнята е сърцето на всеки добър ресторант. Там се случва магията. Там можем да докажем колко сме добри. Италианска кухня, пици, пасти, салати, местни и безместни ястия, десерти, средиземноморска кухня, калмари, октоподи, скариди, риби и богат асортимент от напитки. Няма повод или събитие, което да не можем да организираме. Било то рожден ден, бизнес вечеря, семейно събиране или просто приятелска среща.

Готвенето е като любовта. В него трябва да се навлиза с огромно желание, или въобще да не се захваща.“ - в това вярват собствениците на Аморе Пицария - ресторант. От май месец миналата година ресторант предлага и здравословна храна, която се приготвя от специално подбрани чисти продукти, без консерванти, оцветители и подсладители и подобрители на вкуса. Нашите меса, не са замръзявани никога и предложената храна е винаги чиста и прясна. Процесите по подготовка и топлинната обработка на хранителните ни продукти са съобразени с всички изисквания за приготвянето на здравословната кухня.
 
Всъщност в уютния и ухаещ на домашно приготвени ястия ресторант, трудно можеш да си намериш маса без предварителна резервация. Ресторантът разполага с лятна средиземноморска градина в гръцки стил и зимна добре отоплена италианска градина, която е на разположение през цялата година. А за най-малките ресторантът разполага с детска площадка с катерушки и пързалка.