Когато мислите за най-бързата кола, която може легално да се кара по улиците, най- вероятно се сещате за  McLaren P1, Porsche 918, или Ferrari LaFerrari. Ако мислите за тях обаче грешите! Най-бързата кола на писта не е нито една от трите.

Безспорен лидер сред спийдстърите на пътя е Dodge Viper ACR, която е всепризната за най-бързата кола на писта – серийно производство. Viper ACR държи рекорда на цели 13 писти като „Лагуна сека”, „Роуд Атланта” и „Вирджиния интернешънъл рейсуей”. 

Моделът на Dodge е побеждавал въпросните коли на най-известните писти, а след победата й над  Porsche 918 на „Лагуна сека” е обявена за най-бързата серийно производство кола. Колата е с 8.4 V10 двигател, като под капака й се крият 645 конски сили.

Други американски модели, които са сред предпочитаните при любителите на високите скорости са  Ford Mustang Shelby GT350R с двигател 5.2 V8 и с мощност от 526 конски сили, както и  Chevrolet Corvette Z06 с 6.2 V8 двигател и  650 конски сили.

Това, което ги обединява е, че се предлагат от пловдивския дилър на автомобили – „Евромикс”.  Фирмата предлага уникални  за българския пазар американски спортни автомобили, както и  последните модели на  Audi, BMW, Mercedes,  които обаче също са внесени от САЩ.  

Услугите, предлагани от фирмата, не се изчерпват само с покупко-продажбата на автомобил, а след това клиентът да бъде оставен да се оправя сам. Компанията предлага пълен набор от услуги от търсене,  продажба, регистрация и докарване на автомобила до вратата, както и разплащането и ваденето на документи по различни институции у нас.

„Евромикс” е една от малкото фирми в България, която има своя транспортна спедиция и мрежа от дилъри в САЩ. Те могат да намерят различни автомобили от Страната на неограничените възможности по параметри зададени от клиента.– модел на колата, година на производство, цвят, екстри и други. Служителите на „Евромикс” започват да търсят и след това предлагат поне 5 варианта на клиентите ни, разкрива управителят на фирмата Иван Станков.

Несъмнено проблем на собствениците на американски автомобили са частите. „Евромикс” предлага пълна поддръжка на колите. Те разполагат със собствена дистрибуторска мрежа,  която за по-малко от седмица ще достави необходимите части за колата.  

Вижте повече в сайта на компанията - www.evromix.bg

TrafficNews.bg