Изявени български личности пристъпиха по червения килим за премиерата на филма „България в 4 сезона” от пловдивчанина Стефан Апостолов. Събитието се състоя вчера на Римския стадион в Пловдив, като започна с коктейл от 20:00 часа, а точно в 21:30 стотици минувачи затаиха дъх, гледайки прожекцията на късометражния филм, озвучена от Васил Михайлов, познат в България с образа си на Капитан Петко войвода.

Българската премиера на продукцията събра на едно място Златните момичета на България, гимнастикът  Йордан Йовчев, сноубордистката Александра Жекова, най-успешният ни състезател по гребане на кану - Николай Бухалов и още много други познати лица от родния хайлайф. „Сцената със спортистите може би беше най-мотивиращата сцена за американците" - споделя Стефан Апостолов, който всички присъстващи описаха като „изключително амбициозен” и „човек за пример” бе повече от щастлив, че е в родния си град и около него са най-близките му приятели и роднини.

Какво се случи на премиерата на филма „България в 4 сезона”, вижте в следващия подробен видео репортаж на Trafficnews:

 

Голямата вечер той описа като сбъдната мечта, която несъмнено ще помни до края на дните си. Минути преди да започне прожекцията, Стефан отдели време, за да благодари сърдечно на всички, които по някакъв начин са помогнали филма „България в 4 сезона” да стане факт, както и на всички участници в продукцията. 4 години усърден труд , трудности при набирането на средства за заснемането на филма  и безсънните нощи не са отказали Стефан да доведе започнатото докрай. 

"Специалистите му се изсмяха когато заяви, че ще заснеме Холивудска продукция в България с по-малко от $30,000, но след края на филма смехът им секна и се редяха на опашка, за да му стиснат ръката!", пише негов близък приятел. 

..."това в България няма как да стане"
..."к‘во си мислиш, че ще постигнеш с един кратък филм?"
...„нали знаеш, че нищо няма да излезне”
...„хвърляш си усилията на вятъра“
..."без пари няма кой да го гледа"

Това са само част от коментарите, които трябваше да преглътне Стефан Апостолов, след като за първи път споделя своята идея за късометражен филм за България преди 4 години.

С ръка на сърце, той отправи своите благодарности към любимата си баба, която навила цели 500 сърми за една от сцените към филма, на своя баща д-р Радослав Апостолов, който е човекът ставал и лягал с него по време на снимки и на двете най-прекрасни жени в живота му – майка му и сестра му. „И накрая, искам да благодаря на Господ, който винаги е бил с мен и със всички нас през последните години. Който ни е спасявал в екстремни ситуации и дори и днес, благодарение на него нямаме дъжд, точно сега – Господи, благодаря ти!” – каза Стефан Апостолов.

Речта си той завърши, като обяви, че филма посвещава на своята братовчедка Цвети, която въпреки големите усилия и позитивизъм, не е успяла да спечели битката с рака и си е отишла от този свят само на 32 години. „Тя беше символ именно на този борбен български дух, който ще видите във филма. Хора, животът е кратък – борете се за мечтите си, бъдете по-добри, мислете положително и не се влияйте от някакви обстоятелства, които се случват около вас . Това е моето послание.” – завърши своята реч талантливият пловдивчанин.