Гъзарският плаж "La Scala Beach", скрит в уникално заливче близо до главното градче Лименас на о-в Тасос. Много красиво местенце, с изключение на цените, които са баровска работа! Защо е гъзарски? Защото ситуацията на плажа е "г*з до г*з, а между тях трети".

Така започва краткият фотопис с фотографии, направени снощи с дрон от Жоро Визиото. От разказа му става ясно, че тази година освен с българи, е пълно и с турци, сърби и много румънци. За чадър и шезлонги такса няма, но поради големия туристически наплив минималната консумация е 30€ на двойка.

"Всъщност изборът не е кой знае колко голям, защото няма място дори къде да си постелеш хавлията. Иначе фрапето е на "народна цена" - 3,50 €. Водата е сравнително чиста; тук-там плува някоя клечка, найлонче или хартийка. По морската периферия първо се минава през 2-3 метра камъни, преди дъното да стане идеално гладко."

Според нашия читател като цяло на гръцкия плаж е с една идея по-чисто от Слънчев бряг, но гледката наоколо е неописуема. Красиви гори, вековни скали и тюркоазен морски цвят. Ето и снимките, направени с дрон: