Представители на 30 държави Европейска Столица на Културата сготвиха храна от два континента в известен пловдивски ресторант на 12 май. Кулинарното шоу се проведе под егидата на Фондация Пловдив 2019 с помощта на Multi Kulti в градината на Ресторант Вивалди.

За първи път в Пловдив гостите имаха възможност сами да приготвят храната си с помощта на едни от най-добрите шеф готвачи на различни ресторанти. В кулинарния уъркшоп бяха приготвени ястия от България, Италия, Ирак и Турция. Домакин на събитието беше шеф-готвача и собственик на Ресторант Вивалди Рафаеле. Той приготви свежа зелена салата със страчети от риба меч и брускети с крем от сирена, скариди и сьомга.

На гостите си накратко разказа за традициите в готвенето,които е пренесъл от Италия в България. Самият той живее в страната ни повече от 30 години. Ресторантът е начина му да докосне повече хора до различното в италианската кухня. Предизвикателството, както казва е да направиш така, че приготвеното да се харесва на хора с различни вкусове без да изневеряваш на традициите.

Телешко месо от селектирани породи, прошуто, колбаси, биволска моцарела, паста, вина се доставят от прецизно подбрани производители от Италия. Всяка седмица в ресторанта се доставя прясна дива риба от Средиземно море с която всеки петък шеф Рафаеле приготвя няколко степенно меню на фиксирана цена в станалите традиция Рибни вечери.

Реновираната градина на ресторанта обвита в свежа зеленина е идеалното място за семейни вечери, делови обеди и срещи с приятели, на които да се насладите на приготвени специално за вас ястия и истински италиански сладолед.

Очаквайте скоро и предизвикателството "Клиенти готвят във Вивалди". Всичко това ще намерите на ул.Лейди Странгфорд 4/бившия К2/ с тел.0876736155