Две от най-известните дами в държавата - съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева и плеймейтката Николета Лозанова, ще бъдат едновременно в Пловдив в петък. 

Първата дама ще откриe 27-я Италиански фестивал на красотата и прическата в Панаира. Тя ще пререже лентата заедно със собственика на козметичния гигант Christian of Roma Елена Кристиано и съпругата на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Балди - г-жа Антонела Ренци.

Първата визита на първата дама е свързана със социалната кауза на Фестивала. 

„Christian of Roma“ обучава във фризьорство 18 младежи от инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“. 

Обучението ще протече в рамките на 660 учебни часа. Екипите на компанията са разработили менторски програми, в които начинаещите ще изучават фризьорските техники напълно безплатно.

Местата за провеждане на курсовете ще са в обучителните центрове в цялата страна. След успешно полагане на изпит възпитаниците на социалните домове ще получат Свидетелство за професионална квалификация 2-ра степен, валидно в България и в чужбина.

На завършилите обучението ще бъде осигурена практика във фризьорски салон, намиращ се в най-голяма близост до социалната услуга, ангажират се от „Christian of Roma“. В социалната кауза се включва и Асоциацията на маникюристите, с което ще се разшири сферата за професионално развитие на тези млади хора, добавят организаторите. 

До идеята „Christian Of Roma“ да подкрепи младежите от инициативата „Подкрепи една мечта“ се стига след разговор между съпругата на Президента г-жа Десислава Радева и управителя на „Christian of Roma“ г-жа Елена Кристиано.

В социалната ангажираност на компанията за мода и красота г-жа Радева разпозна съмишленик и партньор в създаването на възможности за професионално обучение и развитие за младежите, израснали в институции. И двете вярват, че е възможно всяка лична история, започнала с изоставяне, да има своя път към личен успех и професионална реализация сред най-добрите. 

Инициативата на Президента „Подкрепи една мечта“ насърчава, мотивира и подкрепя младежите, израснали в институции, в решението им да започнат работа или да продължат своето образование във висше училище. От „Christian of Roma“ изразяват готовност за дългосрочна подкрепа на зрелостниците от инициативата, които ще изберат да се обучават и развиват професионално в сферата на фризьорството.

„Идеята да се осъществи настоящата съвместна благотворителна инициатива бе породена и от необходимостта от истински отдадени на фризьорството професионалисти. Днес общността на стилистите се обединява, за да помогне на децата от социалните домове. Да им бъде дадена зелена светлина за професия с реален шанс за практикуване“, коментира Елена Кристиано. 

18-те младежи ще бъдат и специални гости на XXVII-ия  Италиански фестивал на красотата и прическата. Бъдещите фризьори ще имат възможност да направят своите първи стъпки в професията, както и да бъдат модели на най-добрите стилисти - участници в събитието. 

В петък вечер е друго знакова събитие в рамките на Фестивала. То ще се проведе в клуб Мегами-Пловдив. На него участие ще вземе и плеймейтката Николета Лозанова. 

Впечатляващият мултимедиен коафьорски спектакъл ще разкаже еволюцията на "революцията" във фризьорството у нас. В това спиращо дъха шоу се сливат минало, настояще и бъдеще, за да обединят една епоха в България - тази на красотата.

"Красотата, която заедно създавахме, създаваме и ще продължаваме да творим! Вижте метаморфозата на 4 красавици и четири бранда - "Alfaparf", "BES", "OWay" и "Sexy Hair".

В тематичното "Силвър парти" ще се влее и авангардът на стилистите у нас - Любен Николов, Венелин Кондаков, Ивайло Колев, Конда и др. Дрескодът е сребърен - от облеклото до бижутата, грима и прическите, обясниха организаторите.

За обща снимка на подиума ще се качат едни от най-известните имена в родния хайлайф, представители на бизнес елита и медиите. На изключително бляскавото събитие ще присъстват Николета Лозанова, която е била и лице на "Christian of Roma", плеймейтката Златка Димитрова, носителките на короната "Мис България" - Наталия Гуркова за 1998 г., Габриела Василева за 2012 г. и Габриела Кирова за 2016 г. Сред вип-гостите ще бъдат певиците Силвия Кацарова и Диана Дафова, светският коментатор Мариян Станков-Мон Дьо, журналистите Борис Ангелов и Антон Стефанов.