Над 2 500 студенти се очаква да пристигнат в Пампорово за празника днес. Заради очаквания наплив, полицията в региона ще бъда накрак, като още от миналата седмица са уточнени са всички заведения и почивни бази, където ще празнуват студентите. Според пресцентъра на полицията са взети съответните мерки, гарантиращи сигурността на младите хора по време на празника. Полицейското присъствие ще бъде засилено, особено в районите около питейните и увеселителните заведения. Ще бъде засилен контролът по безопасността на движението в дните от 8-ми до 10-ти декември 2017 г.

Повишено е полицейското присъствие в районите около автогарите и спирките за междуселищен транспорт предвид очакваното интензивно придвижване на пътници, предаде Дарик.

На територията на ОД МВР – Смолян, за времето от 8 до 10 декември, ще се проведе специализирана полицейска операция в цялата област, с акцент върху водачи, управляващи МПС под въздействието на алкохол или наркотични или други упойващи вещества, както и за наличието на неправоспособни водачи, уточти говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.

Днес, в курорта Пампорово ще стартира и най-мащабното събитие за студентския празник - "8 декември Фестивалът - Пампорово", което ще продължи цели 2 дни. Форматът ще събере на една сцена рап звездата Криско и краля на попфолка Азис, музикалния адреналин ще бъде поверен и в ръцете на още големи имена от родната сцена, а именно рапърите от "Ъпсурт", поп сензацията Тита и Гъмзата & Брас шоу, заедно с балет "Магаданс". За фестивала е изградена ултра модерна, отопляема парти шатра, с големина 2000 кв. метра и капацитет 3000 души. Тя е иновация в България, различен вид място и начин за съвременното забавление сред младите хора.