Популярната с красотата и професионализма си пловдивска лекарка по УНГ болести д-р Диляна Вичева спретна стилно парти с много настроение, цветя, подаръци и цялото медицинско войнство на България. Поводът беше удвоената й титла "Професор", която тя получи отскоро и която е признание за цялата й научноизследователска и преподавателска дейност.

След като академичното звание "Професор" й бе присъдено от Русенския университет "Ангел Кънчев", където тя преподава на медицински сестри и акушерки, сега заслужена професорска титла получи и от Пловдивския медицински университет, където е преподавател по ушно-носни гърлени болести на международни студенти по медицина, студенти по програма Еразъм; английско-говорещи студенти по медицина и дентална медицина, на медицински сестри и  акушерки, на фармацевти и общопрактикуващи лекари.

Гостите в ресторанта на хотел "Рамада Пловдив Тримонциум" бяха повече от 150, обстановката беше изключително уютна, а самата професор Вичева беше ослепителна в прекрасния си бален тоалет и сияйна усмивка. Приятели, колеги и роднини се изреждаха да поздравят младата жена и й поднесоха много подаръци.

Проф. д-р Вичева беше във вихъра си - през по-голямата част от вечерта тя не слезе от дансинга, забавляваше се заедно с гостите си и не пропускаше да им благодари за всичко - за подкрепата, за сплотеността, за вярата в нея. Тя не пропусна да благодари и на своя не по-малко известен съпруг - проф. д-р Владимир Ставрев, както и на своя син – шестокласника Валери Ставрев. Който пък беше главно лице сред организаторите на купона - настаняваше гостите по списък с такава вещина, че можеха да му завидят и професионалистите.

Водещ на партито беше "абсурдният" Румен Бахов, който този път вместо абсурди раздаваше подаръци и приветствия. А тримата тенори от "The Unique Voices" буквално вдигнаха на крака всички присъстващи заедно с "Наздравица"-та от "Травиата". 

"Толкова млада професорка не съм виждала!", възкликна Силвия Кацарова, която си призна, че е имала желание като дете да стане медицинско лице, но се е изложила и не е успяла. Тя пожела на Диляна Вичева вечерта да бъде един от най-красивите й спомени, след което върна всички присъстващи в далечната 1981 година, когато "бяхме много млади - по на 20 - 25 години", и изпя песента "Бяла въздишка" на пловдивския поет Петър Анастасов, което предизвика бурните овации на гостите на тържеството.

След това имаше торта, наздравици, снимки, подаръци, много смях и забава!

Проф. Диляна Вичева е преподавател по ушно-носно-гърлени болести и работи като УНГ лекар в УМБАЛ "Каспела"-Пловдив. Тя е председател на Българското ринологично сдружение и зам.-председател по международната дейност на Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Огромна енергия и страст проф. Диляна Вичева влага и като председател в благотворителните дейности на "Клуб Пловдив, Оптимист Интернешънъл". Носител е на 5 почетни отличия.

Има невероятни организационни умения да събира и сплотява хората около себе си от цял свят и от България. Участвала е в 6 международни научни проекта, които винаги са печелени, за базата на които е провеждала професионална специализация и квалификация. Проф. д-р Диляна Вичева успя да изнесе своите научни срещи в Италия, във Виена – Австрия, на Световен УНГ конгрес 2017 в Париж - Франция, на Европейски УНГ Форум в Барселона, Испания  и др. 

На доброволни начала като президент на женска организация в Пловдив е направила реконструкция на 8 чешми, часовник, изграждане на 2 детски площадки и много разнообразни социални проекти, които ще останат за бъдните поколения пловдивчани. Активно се включва и като член на управителния съвет в дейностите на Фондация „Пловдив – най-стария жив град на Европа”.