Зала "Колодрума" в Пловдив беше домакин на събитието 16 години телевизия Планета. Хиляди фенове се събраха, за да видят на живо любимите си изпълнители.

Водещ на празничния концерт беше Устата, който забавляваше публиката подобно на коментатор. Някои от лафовете бяха:

 "Попфолкът е като колоезденето - ако не хванеш наклона, трябва да разчиташ на педалите"; "Митко Пайнера ме викна на среща преди концерта и ми каза: "Иване, направи нещо голямо". И аз направих корем", „От последните редове в залата може и да не виждате Мария и Яница"; "Фолкът се развива. Ето, белият "Мерцедес", който преследваше Нелина, вече струва 1500 лева с газовата уредба" и други.

Концертът откриха Трио Сопрано с ефектно шоу в ритъма на “Can Can”, а след това последваха изпълнения на новоизгряващи изпълнители и други вече познати имена в поп-фолка.

Най-чакана беше появата на топ изпълнителките на музикалната компания – Преслава, Галена, Анелия, Емануела, Джена.

Силни аплодисменти събраха и мъжките имена в поп-фолка – Галин, Фики, Борис Дали, Тони Стораро, Илиян.

Най-силно аплодиран, обаче се оказа Наско Ментата, който излезе на сцената с „мустака на Републиката” – Милко Калайджиев. Те разгорещиха публиката със своя съвместна песен, а след това, Наско Ментата накара цялата публика да изпадне в екстаз и да запее най-актуалния хит в момента "Шушана”.

снимка: planeta.tv

Галена се появи в Пловдив буквално няколко часа, след като кацна от своето презокеанско турне. Тя излезе на сцената в кутия от кукла Барби и блесна в тоалет обсипан с кристали Сваровски. По-късно тя излезе на сцената и с дуетната си половинка Фики.

снимка: planeta.tv

Галин излезе на сцената с екстравагантно облекло, а феновете му огласиха цялата зала. Той се наложи като любим изпълнител на повечето тийнове.

снимка planeta.tv

Не се мина и без коментари по повод облеклото на Теди Александрова, която излезе на сцената само по тениска. Блондинката държеше цялата зала да оцени нейните прашки, като първите редове имаха възможност да се запознаят отблизо с анатомията й.

Бурни аплодисменти имаше за Преслава, която отново показа много добри гласови възможности и се пошегува с публиката, която я извика на бис, че е искала да изпее нещо друго, но вече са я изпреварили. Отново става въпрос за песента „Шушана”, която изпълнителката записа в студио и вече има почти 2 милиона преглеждания.

На Анелия се падна честта да закрие концерта, което се смята за особено престижно на концертите на "Пайнер".