Те са млади, красиви, умни и амбициозни. Знаят езици, имат ясна визия за бъдещето си и не се отказват да следват всяка своя мечта. Те са карловските Царици на Розата.

Карлово търси своята нова Царица. Празникът е в края на май, но момичетата на възраст между 16 и 20 години, които искат да се впуснат в надпреварата за красота тази година, трябва да се запишат до 10 април на e-mail caricanarozata@abv.bg.

Победителката ще получи награда от 2000 лева. За всяка от подгласничките също ще има премия - съответно по 1000, 700 и 500 лева. Освен това победителката ще има възможността да стане част от важните прояви на общината като лице на младостта и красотата на Розовата долина.

В очакване на новата Царица, TrafficNews.bg реши да ви припомни кои девойки спечелиха короната през изминалите години.

 

Христина Караколева


17-годишната Христина Караколева е настоящата Царица на Розата. Красивата карловка спечели безапелационно в съревнование с още 13 прелестни млади дами пред очите на "Мис България 1995" Жени Калканджиева, която бе специалният гост и председател на журито.

Христина е възпитаничка на СУ "Васил Левски". Владее отлично английски език, а освен това активно се занимава с триатлон. Атлет е в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова, 18-годишна, ученичка в СУ „Христо Проданов“. Владимира спечели и „Наградата на публиката“. Втора подгласничка е Цветелина Маркова, 18-годишна, учи в Пловдив.



Марина Свиленова 

Марина Свиленова бе Царица на Розата - Карлово 2016. Тя бе избрана на традиционния конкурс сред 11 претендентки за короната. Възпитаничка е на СОУ “Уилям Гладстон” в София с изучаване на английски и японски език. “За мен японската култура представлява огромен интерес. Чрез нея добих знания в много различни сфери”, сподели при коронясването си хубавицата.

Марина има и други интереси, свързани с киното, рекламата и журналистиката, като цяло обича контактите с хората и публиката. Завършила е и едногодишен курс по актьорско майсторство и е участвала в късометражен филм и реклама. Казва, че не може без своите приятели и семейството.

Първа подгласничка на Царицата стана Златомира Ублекова, а втора - Мариета Петрова. И двете момичета са възпитанички в СОУ „Васил Левски” в Карлово.

 

Карина Димитрова


Карина Димитрова бе Царица на Розата – Карлово 2015. Чаровната възпитаничка на СОУ „Христо Проданов" спечели сърцата на жури и публика и бе избрана измежду 14 кандидатки.

Стана лице на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Красивата Кари участва и във филм, който китайска телевизия снима за Пловдив и Розовата долина.

За подгласнички на чаровницата бяха избрани Мария-Луиза Тодорова и Лора Белперчинова.

 

Десислава Богойска

Десислава Богойска спечели приза Царица на Розата през 2014-а, когато бе едва в 9 клас СОУ „Христо Проданов“ в Карлово. Единадесет красавици на възраст от 16 до 21 години дефилираха по спортни облекла и официални тоалети, но Деси плени сърцата на публиката. След което разказа, че танцува в местния фолклорен ансамбъл „Розова долина“ и много обича да бъде с приятелите и семейството си.

От ръцете на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов чаровницата получи приза „Царица на розите“, а от представител на японското посолство - специалната награда едноседмична екскурзия в Страната на изгряващото слънце.

Първа подгласничка на владетелката на Розовата долина стана Глория Колева, а втора - Елена Котушева. 


Златка Чомакова

Царица на Розата – Карлово 2013 бе Златка Чомакова. Тя спечели приза след оспорвана надпревара с още 13 красавици, които дефилираха по спортни костюми, официални тоалети и показаха своя интелект и култура. И пред погледите на кметове на Карлово, Калофер, Сопот и Павел баня.  

Другите две призьорки бяха Христина Кузманова и Лора Сандева. 

 

Миляна Танчева

Царица на Розата Карлово 2012 г. стана Миляна Танчева. Красавицата, която тогава бе в девети клас, спечели журито с грация, лъчезарна усмивка и прочувствен монолог.

За титлата се надпреварваха 14 красавици, участващи в два тура. Те дефилираха по спортно облекло и официални тоалети.

На второ място журито класира Ива Добринска от Сопот, а на трето място - Светлозара Лазарова от Карлово.