Ако сте отговорила със заветното "ДА" на предложението за брак, отправено от любимия ви мъж и планирате да минете под венчилото през 2020 година, значи е настъпило време да започнете с подготовката за мечтаната сватба. 

Тя преминава през няколко важни етапа, но съществено място в нея безспорно заема изборът на добро място, на което да се проведе вашето сватбено тържество. Специалните събития в живота са малко и именно затова е причината всеки от нас да желае да ги изживее по един незабравим начин. 

Пред Trafficnews за своя сватбен ден разказва дама, която е имала късмета да бъде два пъти булка в една година - с едно тържество в чужбина и с едно в България. От водещо значение за нея е бил изборът на локация в родината за големия ден. 

Сред основните компоненти били мястото да разполага с модерен ресторант, хотелска част за гостите и да предлага възможност за изнесен ритуал, който в последните години се наложи изключително много.

Така неин безспорен фаворит станал Парк и СПА хотел Марково край Пловдив, който й бил препоръчан от неин близък приятел. 

"Българската сватба беше много по-весела, незабравима и общо взето (както се изразиха гостите, присъствали и на двете тържества) "скри шапката и удари в земята" сватбата, която се състоя на 27/07/2019 в чужбина." - споделят Алекс и Силвия, сбъднали своята приказка в 4-звездния комплекс, разположен само на 2 км от града на седемте тепета. 

Тя разказва още, че е изключително впечатлена от лесната комуникация с професионалния екип на хотела и от красивата прилежаща градина, даваща й възможност да каже "да" на своя избраник под открито небе. Тук е и момента да споменем, че отскоро Парк и СПА хотел Марково разполага с прекрасна ротонда за сватбени ритуали, която за момента е и единствената в Пловдив и околността!

Как протече подготовката за сватбата на младото семейство и кои са моментите, които ще запомнят завинаги, вижте в следващото интервю:

- Защо избрахте и се доверихте на Парк и СПА Хотел Марково за вашето сватбено тържество?

Доверих се на Парк и СПА хотел Марково защото ми даде всичко, което търсех за сватбеното ни тържество- прекрасна гледка, изключително обслужване, добре презентирана и вкусна храна, нощувка за вечерта след сватбата за нас и някои от гостите ни. След оглед на три или четири потенциални места аз, зaедно със съпругa ми и свекърва ми бяхме единодушни, че Парк и СПА хотел Марково задоволява всичките ни очаквания и желания.

- От къде разбрахте за комплекса и кое в него ви впечатли най много?

- За комплекса разбрах от приятел, който е посещавал външния басейн през лятото. Това, от което бях най-силно впечатлена е бързата комуникация с Карина, професионализма и гъвкавостта на всеки, с който комуникирах (главно по имейл), бях очарована, че мога да свърша по-голямата част от организацията свързана с хотела без да присъствам лично в страната. На много други места получавах отговор: “Ами трябва да се срещнем, да обсъдим детайлите”. За мен това е проблем, тъй като рядко се прибирам в България.

- Колко време ви отне цялостната подготовка и кога стартирахте с планирането?

- Ако трябва да съм откровена в отговора си - за около седмица се справихме с основната организация и още около 10 дена в началото на Август за организиране на детайлите- декорация, рокля и други подобни детайли. Планирането стартира през Октомври 2018. Основните неща - дата, диджей, фотограф, видео и наемане на танцова формация ми отнеха точно 4 дни. Всичко започна от диджея, който ми беше препоръчан от брат ми. След проведена среща с него през декември 2018, получих и други препоръки за видео, фото, водеща, танцова формация, които съответно ангажирах с плащане на капаро и по този начин основните неща бяха отметнати.

 

- Кое беше първото нещо, с което започна подготовката за сватбата ?

Първото нещо, с което започнах подготовката на сватбата, беше изборът на дата и място, което направих през Октомври 2018. Избрахме 25/08/2019 за дата и съответно капарирахме  Парк и СПА хотел Марково за така специалния за нас ден. Всичко останало се случи като подготовка между 26/12/2018 и 30/12/2018.

- А коя беше най-трудната част?

- Най- трудната част беше да задоволя прищевките на роднини, откровено казано. Имаше мрънкане защо толкова време съм оставила между церемонията в градината и настаняването в ресторанта. Нямах трудности в нищо друго, тъй като всичко си избирах и правех сама, без да е нужно да търся съвет или помощ от агенции или хора. Имаше много моменти, в които буквално летях като линейка из града, за да свърша всичко, но това не ме затрудни. Би ми било по-трудно, ако трябваше да разчитам на агенция или роднини, тъй като координацията на моето свободно време с тяхното е твърде сложна.

- С какви емоции оставате от Вашия сватбен ден в Парк и СПА хотел Марково?

- Денят беше прекрасен, изпълнен със всякакъв вид емоции. Всеки път, когато си спомня за 25/08/2019 съм изпълнена с топло чувство на щастие, че имах късмета да имам разкошна сватба, допълнена от прекрасно, слънчево време и красиви спомени, за които някой ден ще разказвам с трепет на внуците си. 

- Какъв е вашият съвет към всички бъдещите булки?

- Какво бих посъветвала всички бъдещи булки? Момичета, да не ви пука кой какво мисли и кой какво иска да се случи във Вашия ден. Той си е ваш и на вашия съпруг. Ако се стремите да угодите на всеки роднина, близък приятел или семейство единствено може да си причините ненужни главоболия и нерви. Резултатът накрая ще бъде вашето погубено настроение, а желанията на всички няма да бъдат удовлетворни, така или иначе.

Специално към екипа на Парк и СПА хотел Марково: Благодаря Ви! За гъвкавостта, за професионализма, за това, че помогнахте във всеки възможен аспект денят да мине гладко, весело, добре организирано и леко.

Ако и вие искате сватбата от мечтите ви да стане факт, запазена своята дата в Парк и СПА Хотел Марково, който гарантира класа, стил и елегантност и обещава да превърне този специален ден в идеалната сватба и перфектен спомен.

За повече информация и резервация на приказния кът:

е-mail: marketing@hotelmarkovo.bg

 

Телефон за връзка: +359 894 529 777

Предстои ви сватба през 2020 година? Изберете най-романтичното място в близост до ПловдивПарк и СПА хотел Марково предлага всичко, за което някога сте си мечтали