Те са още ученици, но повечето от тях имат самочувствието на звезди. Желани гости са на всяко парти, а това, че някои нямат навършени години не може да ги спре да бъдат част от нощния живот на града. За тях говорят непрекъснато. И хубаво, и лошо. Зад гърба си имат семейни богатства и определено знаят как да харчат парите на родителите си. Повечето от тях учат в елитните гимназии под тепетата и живеят като в сериала The O.C. Запазена марка на тийн идолите са луксозните тоалети и скъпите семейни екскурзии. Всичко за тях  може да научите от личните им профили в Инстаграм /за това поколение Фейсбук вече е ретро/, където публикуват минимум 10 снимки и видеа дневно. Поне веднъж годишно си правят професионална фотосесия.  Повечето млади бохеми могат да бъдат засечени в елитните пловдивски заведения с коктейл и наргиле в ръка. Те са "феймъс" , т. е популярни. Ето някои от най- коментираните  млади пловдивчани. 

Стелияна Иванова - 16 години, СОУ „Лиляна Димитрова”

Стелияна Иванова е дъщеря на пловдивски бизнесмен. Макар и само на 16 години, Стелияна вече има зад гърба си редица успехи, които не са благодарение на семейните връзки, а на нейната красота. През тази година тя получи приза  Miss Model of the World (България) и стана рекордьорка по получени награди на конкурса.

Стелияна вече работи и като професионален модел и се снима за редица известни марки за дрехи и козметика.

Често може да бъде забелязана в най-актуалните заведения под тепетата, но за ужас на ухажорите й, зеленооката красавица почти винаги е в компанията гаджето си – Георги Чукалов, който тази година беше абитуриент.

 Мария Маринова – 15 години, Частно училище „Класик”

Следващата дама, която често влиза в светските хроники, носи името Мария Маринова. Mлaдoтo мoмичe e дъщepя нa пловдивска бизнесдама, ĸoятo ce зaнимaвa c мoдa и дъpжи eдни oт нaй-лyĸcoзнитe бyтици в гpaдa.

Едни от любимите места на младата пловдивчанката са гръцкия ресторант „Миконос” и разбира се „Планет клуб”. 

Младата пловдивчанка не остава по-назад от сестра си Бисера Маринова. Двете винаги са облечени с дрехи в последен писък на модата. Бисера е една от най-желаните дами под тепетата и има собствен бутик в Кършияка.

 Алекс Якуб -  Частна Английска Гимназия "Стоянстрой"

Алекс Якуб е син на известния пловдивски стоматолог Дани Якуб. Той обича екскурзиите и лукса.  Под тепетата много често може да бъде засечен в компанията на сестра си Габриела Якуб.

Тя рядко пропуска светско събитие като никога не прави грешки с дрескода.Нямаме информация дали той си има приятелка, но пък затова той предпочита компанията на най-добрите му приятели, с които обикалят здраво нощните заведения и доста често могат да бъдат засечени в пловдивската дискотека Галакси. Младият наследник Алекс тренира бокс в Boxing team Hakobyan.

 Лидия Тиберова – 16 години, ПХГ,,Св.Св. Кирил и Методий''

Русокосата красавица е дъщеря на бизнесменът Емил Тиберов – собственик на хотел „Петър I“ в Стария град, а красотата очевидно е наследила от майка си.

Малката чаровница често посещава луксозни ресторанти и заведения в Капана. Често може да бъде засечена в компанията на приятели или на сестра й – Жана Тиберова – една от най-желаните бизнесдами в града под тепетата.

Страст на Лидия е пътуването. Тя обича да посещава различни дестинации по света, но не пропуска да посети и красивите кътчета на България. 

 Петър Главчев – 18 години, ПХГ,,Св.Св. Кирил и Методий''

Синът на популярния преди време рапър Ванко 1 - Петър Главчев е футболист в групата на Локомотив. Марковите дрехи, скъпите коли и нощния живот не са му чужди. 

Често може да бъде засечен по елитните пловдивски заведения в компанията на приятели, на баща си и  светски личности като Николета Лозанова.

Сред известните пловдивски наследници попадат още:

Даниел Малецов ( 18 год., частна гимназия Класик)

Костадин Ангъчев 

Далеч сме от мисълта, че това са всички популярни тийнеджъри под тепетата.  Списъкът може да бъде допълнен и от вас!