Мис България 2016 Габриела Кирова се довери на стилиста на Christian of Roma Йордан Василев, който пристигна специално от Малта за 26-я Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Той направи прическа на Мис България с продуктите на Alfaparf.

Чаровната Ива Екимова реши да заложи на неоновите цветове. Тя се остави в ръцете на друг топ стилист на компанията - Александър Филипов. Резултатът беше зашеметяващ, а с новата прическа Ива се появи и на неоновото парти, което се проведе снощи под тепетата. Как премина то - очаквайте подробности, интересно видео и коментари на звездите през седмицата. 

Зрелищен ревю-спектакъл за възраждането на модната естетика с природни средства постави началото на Италианския фестивал на красотата и прическата. Шоуто "Прераждане" подсказа по елегантен начин и доминиращата "зелена" тема на 3-дневния форум за фризьорство. 26-ото му издание стартира в петък, 31 март, и ще продължи до неделя, 2 април, включително в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив, съобщиха организаторите от "Christian of Roma".

На фона на експресивни природни картини стилистите от българския екип на световноизвестната компания "Rolland"-Болоня сътвориха ефектни ансамбли от косите на моделите си. Динамиката в прическите, костюмите, музиката и пейзажите успяха да внушат на многобройната публика, че красотата, здравето и природата могат и трябва да бъдат неотделимо цяло. Шоуто бе презентация и на екологичната разработка "InSight" на италианският концерн "Rolland", който е сертифициран като производител на биопродукти за фризьорството. На щанда в Палата 2 и в семинар в конферентните зали по време на трите фестивални дни "зелени" стилисти ще демонстрират предимствата на тази нова серия. Тя е за професионална употреба и е предназначена за справяне с проблемите при увредени и изтощени коси чрез активната си формула от подхранващи органични микроелементи и витамини, уточниха организаторите на Италианския фестивал.

Лентата за откриването му преряза съпругата на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Балди - г-жа Антонела Ренци. Веднага след това девическият хор "Евмолпея" изпя химните на България и Италия. Сред официалните лица на церемонията бяха консулите за Пловдив - на Италия Джузепе ди Франческо, на Франция Теофана Брадинска, на Турция Хюсеин Ергани. Присъстваха председателят на "Конфиндустрия-Италия" Пиетро Луиджи Гия, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, главният директор на Международен панаир - Пловдив Иван Соколов.

Неонова серия от 7 атрактивни цвята е другият акцент в разнообразните презентации в програмата на Италианския фестивал на красотата и прическата. Багрите на "rEvolution Neon" буквално карат прическите да греят на тъмно, уверяват създателите на единствения в света продукт за подобно оцветяване на коса от компанията "Alfaparf"-Милано. Освен пред посетителите в Палата 2, атракцията ще бъде показана и на официално фешън "Неоново парти" на 31 март от 19 часа в клуб "Галакси" с шоу на стилиста Джени Даурия.

Емблематичният за Италианския фестивал на красотата и прическата участник Саверио Палма от "BES"-Милано е очакван от почитателите си заради своето ново изобретение. Виртуозът на ножиците и гребена е създател на първия по рода си в света метод за синхронно боядисване и подстригване "Syncro". Той е новатор и в инструментариума - с разбаротката на комплект от 5 типа приспособления за разделяне на косата в различни секции и форми. Специфичното разпределяне на целия обем коса дава възможност на фризьора да достига до всяка зона без никакво усилие. Същевременно това позволява да се извършва по едно и също време както боядисването, така и подстригването, увериха специалистите. Самото оцветяване се прави не със стандартните фризьорски пособия, а с художнически четки за рисуване на картини. Саверио Палма и учениците му от екипа на "BES"-България ще демонстрират иновацията на 3 места по време на Италианския фестивал на красотата и прическата - в шоу на сцената, в презентации на щанда и в практически семинари.

През трите фестивални дни на подиума ще се редуват презентации и ревюта на именити коафьори и марки в бранша, сред които са "Sexy Hair" от САЩ, "Revolution` Hair Concept" от Великобритания и др. Неизменно е присъствието в програмата на конкурсите за фризьорство и грим, допълниха организаторите.