Все повече започва да се говори за това, че Мария Илиева се е разделила с бащата на детето си, като това се случва само месец след като рожбата им се появи на бял свят. Певицата в момента нямала друг избор, освен да гледа сам самичка новородения Александър. Въпреки това, проблем с финансите нямало, тъй като Мария получава финансова подкрепа и от родителите на Георги.

Според близки на Георги, той непрестанно говорил пред приятели и други жени, че е свободен и просто имал дете от изпълнителката, но бил в неангажираща връзка с нея.

Според същите тези хора, той често си позволявал да кръшка на майката на детето му, но тя вече се била примирила и дори не се впечатлявала от този факт, тъй като за нея много по важно било да вложи цялата си енергия в отглеждането на сина си, който преди няколко дни навърши един месец. 

Из медийното пространство, още от самото началото се говореше, че родителите на Георги били твърдо против Мария Илиева, като главната причина била разликата във възрастта между двамата. Това обаче по никакъв начин не повлияло на огромната обич, която изпитвали към внука си и подкрепяли както него, така и майка му финансово. Според слухове, родителите обмисляли идеята да препишат бизнеса си в Западна Европа и всичко на бебето и баща му, но при условие, че Георги и Мария живеят и гледат малкия Алекс поотделно.

Към момента, 27-годишният Георги живее и работи в Брюксел, пътува от време на време до България, за да вижда Мария и сина си, но за съвместно съжителсво и сватба не обелвал и дума.