Примата на българската естрада Лили Иванова отмени концерта си в Мадрид, който трябваше да бъде днес. Българите, живеещи в Мадрид тиражират две версии за пропадналото събитие - едната е, че билетите надхвърляли възможностите на феновете й - били между 45 и 100 евро, а другата била, че примата била раздразнена от участие на имитатора й Стефан Илчев в испанската столица.  Известният имитатор е забавлявал българите в Испания два дни преди концерта на певицата.

Тя не можела да приеме факта, че ще трябва да пее след него и то пред същата публика. Освен това, Стефан изпълнявал големите хитове на певицата, които тя отказвала да включва в концертите си. Лили не го харесвала от години, тъй като смятала, че я пародира. 

Освен концертa й в Мадрид, са отменени и изявите й в Берлин и Милано. Хората, които чакали изпълнителката с нетърпение били ужасно разочаровани от новината за отмения концерт. Затова се задоволили с изпълненията на Илчев. Той изпял голяма част от нейния репертоар и бил бурно аплодиран от публиката.

Според други българи билетите били пуснати много късно в продажба, били доста скъпи и голяма част от тях не били продадени,  което притеснило изпълнителката, че няма да успее да покрие разходите си за турнето на Запад. Според нейни почитатели, причината за това било, че тя не изпълнявала вечните си хитове, а новите й попълнения в репертоара не били познати на българите зад граница.