Лили Иванова не заспива преди 1-2 часа през нощта и задължително чете книга преди това. На тази възраст изглежда по този начин, пее така и има хъса благодарение на самоизграждането си. И не крие годините си - на 85 е, живот и здраве април ще стане на 86, разказва нейният импресарио и асистент Николай Недеков. Естествено е всички да остаряваме, но жени на 40 изглеждат пред нея като лелки, добавя най-близкият до звездата за БТВ.

Той е с нея от 10 години, когато поканил екипа й да гостува в Шумен и на вечерята след концерта тя го попитала няма ли с организационните си качества да се премести в София. Започнал да помага с логистиката й следващата година и постепенно започнал да отговаря за всичко - вече 5 г.

Много лесно се работи с Лили Иванова, защото правилата са зададени, няма прищявки, доверява се на екипа си - всеки в ресора си, категоричен е той.

След всеки концерт Лили пита първо тях как се е справила. Тя никога не е доволна от себе си, ако се помислиш за звезда, си загубен, казва Николай. Нито веднъж не е попитала колко е спечелила, тя не знае след турнето колко остава като сума за нея. но музикантите й са най-високо платените за лайф в България, отсича организаторът. Тя сама повишава двойно на всяка година хонорарите на всеки един.

Фигурата на бащата е много важна в нейния живот, като малка е имала травма, че е бил вкаран в затвора от новата власт, само защото бил служител в общината. Заветът от него е да обича България. А Ванко Пеев - вторият й съпруг, е най-голямата й любов, казва Николай.

Лили Иванова си слага шапка на излизане от къщи и се шегува, че така никой няма да я познае. Но винаги има. На "Оборище" звездата живее от 50 години и цялата държава знае това, повечето хора са стъписани да я видят, но много уважителни, разказва още най-близкият й човек през последните години. Появяванията й обаче са изключителни, не можеш все пак да я срещнеш в магазина, затова и реакцията на хората е такава, добавя той.