Първите годишни награди за фризьорство You are the first отличиха по специален начин усилията на един гримьор. Наградата, която той получи, беше посветена на жените. Жените, които са преминали през химиотерапия.

Неговата кампания „Грим за една усмивка” е посветена на дамите. Той е създател на хитови визии за театъра, киното и светските издания. Сред клиентите му са Микеле Плачидо, София Лорен и още популярни актриси и  модели. Великият гримьор от Наполи пристигна в столицата, за да получи своята награда за съпричастност. Наградата на Рене Бонанте беше връчена от Евгени Минчев. Той ще получи почетна значка за дългогодишните му усилия да подкрепя жени, които преминават през химиотерапия.

Козметична компания Christian Of Roma, която беше организатор на събитието, от дълги години също подкрепя дамите, които се борят с онкологичните заболявания.

На Италиански фестивал на прическата и красотата в Пловдив компанията  подари перуки на жени с онкологични заболявания на специално създадения "Щанд на солидарността" и поощри стилиста Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък, който също подкрепя каузата. Жестът към страдащите от онкологични заболявания дами е продължение на традицията с благотворителни кампании от предишни издания на форума. През 2010-а "Щандът на солидарността" подкрепи хората с редки болести, а преди това организаторите издадоха първия у нас каталог на Брайлова азбука с продукти за поддържане, стилизиране и възстановяване на косата.

В рамките на церемонията на Първите годишни награди за фризьори се проведе и Шоуто на Саверио Палма. В него участие взеха момичета от Младежката организация на хората с увреден слух. Те показаха, че красотата няма измерения и че са пълноценна част от нашето общество.

Моделите бяха облечени с дрехи от колекцията Innocentia 2018 на „Брайдал Фешън”.

Ето и видео от церемонията: