Пловдивчанките от дует Калина и Невена за пореден път зарадваха всички почитатели на българския фолклор и накараха своите съграждани да се почувстват истински горди. Само за няколко дни, на особено голям интерес се радва най-новото попълнение в репертоара на двете певици, завършили Музикалната Академия под тепетата. Песента носи заглавието „Торнала майка, торнала”, а видеото към нея кара всеки българин да се почувста истински горд и да настръхне. 

 

На кадрите може да видим спиращи дъха гледки на Родопа планина, хайдушка дружина, гайдарка и автентични костюми, предавани от поколение на поколение.

Кадрите са реализирани на няколко места в Равногор, а режисьор на видеото е Петър Картулев. Гласовитите пловдивчанки разказват, че този път са заложили на сюжета и смятат, че всичко се е получило точно така, както са си го представяли.

Калина и Невена искрено благодарят на всички, взели участие в този проект и са изключително щастливи, че тази тяхна идея за подобен автентичен видеоклип успя да стане факт.

В клипа участие вземат над 10 човека – близки и приятели на двете девойки, облечени с хайдушка премяна, опасани с различни хайдушки оръжия, а знамето на четата се вее от лекия полъх на Родопите.

Изненадата във видеото е и гайдарката Николая Никова, която е родом от Момчиловци. Това може би е и първия видеоклип, в който е снимана жена гайдарка, тъй като по масово е това да бъдат мъже.

Красивата родопчанка присърце приела поканата на Калина и Невена да участва в клипа, а точно тя е и „виновничката” за уникалните 100-годишни автентични костюми, с които са облечени двете изпълнителки и тя самата.

На няколко кадъра в клипа участие вземат и танцова формация от Пловдив, с ръководител Марио Посталов.

Не липсват и стилизирани народни носии – стил, който момичетата поддържат още от самото начало на своята кариера.

Песента „Торнала майка, торнала” е стара родопска мелодия, която Калина и Невена избират и решават да изпеят от цялото си сърце и душа. Във видеото може да видим различни кадри, каращи ни да се чувстваме горди от факта, че сме българи, както и софра, специално приготвена за снимките.

Калина и Невена искрено благодарят и на своите родители, които винаги са до тях, подкрепят ги във всяко тяхно начинание и помагат от сърце, за да могат песните и клиповете на гласовитите пловдивчанки да достигнат не само до всяко кътче на България, но и по целия свят.

През изминалата седмица Калина и Невена записха още няколко песни, а през месец юли им предстои и заснемането на песен, която ще бъде в дует с техен колега от музикална компания „Пайнер”. Всички тези мелодии ще бъдат включени във втория им самостоятелен албум, който подготвят в момента, и който се надяват да стане факт през есента.

Дебютния албум на изпълнителките, който вече е на музикалния пазар, носи името „ Фолклорна магия ”. Той включва песни от фолклорното богатство на Тракия, Македония, Родопи, Странджа и други фолклорни области.

[/userfiles/files/13679987_422284094624520_242602080331764624_o.jpg]