Края на месец ноември ще бъде изключително доходоносен за фолк певицата Галена. Тя прие участие, което ще бъде на един от най-луксозните круизни кораби, а хонорара ще бъде повече от впечатляващ - 50 000 лева.

Изпълнителката ще се качи на борда на един от най-големите плавателни съдове в света, като ще пропътува разстоянието от Маями (САЩ) до Бахамите. Така Галена ще се превърне в първата родна фолк дива, която ще пее на екзотичния остров в Карибско море.



Тя ще пее на кораба от 20 до 24 ноември, като на борда ще бъде в компанията на съпруга си Галин. Интересен момент е, че на круиза ще има и български семейства, които с интерес очакват да чуят фолкпевицата. Ще присъстват и стотици чужденци, които ще могат от първа ръка да се запознаят с българския попфолк.



Галена е поканена лично от организаторите на плаването, като ще се включи в специална музикална програма, пише "България днес".

Лайнерът "Карнивал Виктори" е пуснат във вода през 2000 г. и е един от най-големите плавателни съдове, които кръстосват океаните. Теглото му е 101 509 тона, дълъг е цели 272 метра, а ширината му е 35 метра.



Екипажът е от 1100 души и може да се грижи за 2754 гости - максималния брой пътници, които може да поеме огромният кораб.

Екзотично и различно ще бъде задокеанското турне на Галена. Досега нито един български изпълнител не е правил толкова разнообразен и уникален по рода си музикален тур. Първо певицата ще стъпи в Канада за своя единствен концерт там - 17 ноември в Торонто. На следващия ден тя ще прекоси Мичиганското езеро, за да пее пред българите в Чикаго, а веднага след това ще отлети за Флорида. Следва пътуването до Бахамите и прибиране обратно в Маями.

Финала на това вълнуващо турне Галена ще сложи отново в Чикаго, където я очакват многобройните й почитатели. Веднага след концерта певицата лети обратно за България, за да бъде част от големия концерт за 16-ия рожден ден на телевизия "Планета" на 28 ноември в зала "Колодрума" в Пловдив.