Смъртоносната комбинация "скорост – адреналин" е темата на филма "Само един живот", в който актьори са известни пловдивчани.  30- минутната лента, режисирана от Георги Стефанов - Жоро Визиото, е напълно готова и премиерата ще бъде на 13-ти март  от 20.00 ч., в  сайта на производителя, както и на страницата на TNS.bg.

Сценарият е с класическите елементи на холивудски екшън - тунинговани коли, тунинговани жени, любов и фатален край. Красива пловдивчанка излиза на клуб с приятелки и става обект на ухажване от страна на напорист баровец. Звъни за помощ на приятеля си, той пристига и разбира  се следва хубав уличен бой. В скандала се намесва дилър на улични гонки и им предлага да решат спора си по „по-модерен начин“ – да се състезават с колите си. Двамата залагат голяма сума и автомобилите си  и състезанието започва.

В ролята на нахалния баровец ще видим пловдивския пилот Костадин Щерев - Шпльоки, арх. Божидар Карапанов  играе „приятеля“ на фаталната жена, Теодора Христова – Тери. Стефан Цончев е дилърът на гонките, който организира незаконните надбягвания. В лентата участва и Ани Папазова.  Божо Карапанов  се вживява в ролята на истински "стрийт-рейсър". Архитектът показва и  завидно актьорско майсторство в  диалоговите сцени.  Щерев се състезава със собственото си Субару Импреза, а архитектът е с тунинговано БМВ.

Филмът е заснет изцяло с благотворителна цел. „Всяка седмица по пътищата ни загиват млади хора. Висока скорост, адреналин, алкохол, наркотици. За секунди си отиват прекрасни деца, а тук остават почернените им родители, които обвиняват първо себе си, после държавата за поредната трагедия. Не може само да говорим за проблема. Трябва да потърсим и неговото решение. Каузата е поучителна - не карайте бързо, опасно е. Имате Само eдин живот“, казва  Жоро Визиото, който е и бивш автомобилен състезател. Той изказа специални благодарности към община Пловдив, Пътна полиция и Охранителна полиция за бързото съдействие и  разрешителните за снимките." Благодарение на тях  снимачният процес протече  безпроблемно, коментира режисьорът. 

Филмът е сниман в кино-формат 2,39:1 (широкоекранен) и специален звук Dolby Atmos.  Операторът е използвал 14  ъгъла на заснемане на сцените  и най-модерна техника

Снимките, монтажа и цялостното оформление отнеха 6 месеца.

„Правим всичко това, за да покажем на младите хора, че улиците не са писти, а животът им може да се преобърне за секунда. Да им кажем: Имате само един живот! Пазете го!“, казва  Стефанов.

Снимки от гонките вижте ТУК!

 

 

TNS.bg