Семейство Колеви отново се впуснаха в приключения по света. Този път те избраха да посетят Бразилия и Аржентина, а почивката им бе повече от невероятна! Прекрасни снимки озариха личните профили на Колев и семейство и заредиха с позитивно настроение приятелите им във Фейсбук, които с интерес разглеждаха очарователните забележителности, които посетиха пловдивските бохеми.

 

Известен още като градът, където се е зародило Аржентинското танго, Буенос Айрес е една от световните туристически дестинации, привличащи милиони туристи всяка година. Точно това беше и първото място, което избраха да посетят семейство Колеви.

Те се разходиха по улицата-музей в квартал Ла Бока, носеща името „Каминито”. Тя представлява чаровна уличка на бохемите с малки оживени кафенета. В едно от тях, през 1926 г., е написано прочутото танго "Каминито", дело на аржентинския композитор Хуан де Диос Филиберто.

След като потанцуваха танго, пловдивските бохеми се отправиха към Реколета. Това е квартал в Буенос Айрес и е едно от най-скъпите и шикозни места, на които можете да отседнете в аржентинската столица. Там е събран целият блясък на старата буржоазия.

Трябва да се вземе под внимание, че има две “Реколети” - едната принадлежи на живите, другата - на мъртвите.  Семейство Колеви разгледаха всичко, но особено впечатлени останаха от посещението си на известната семейната гробница на Фамилия Дуарте и тази на самата Ева Дуарте.

Със семейна снимка Георги Колев и семейството му запечатаха посещението си на катедралата Сан Исидро и предградието „Ел Тигре” развито върху остров в делтата на река Парана.

Името на града произлиза от многото тигри, които са били ловувани в миналото на това място. Антикварни магазини, крайбрежни ресторанти и барове, както и невероятен пейзаж плениха сърцата на пловдивските бохеми.

И докато в Пловдив дъждът не спира да се сипе, Георги Колев и семейството му охлаждаха страстите с тематична бира и ледени коктейли на безкрайните плажове в град Сантос.

Пътешествието продължи през град Илхабела, известен още като „красивият остров”, на когото могат да се открият много забележителни кътчета, всяко едно със своя специфична атмосфера. Името му е вдъхновено от вулканичните върхове, красивите плажове, гъстата тропическа растителност и около 360 водопада. Почти 85% от острова е превърната в парк, защитен от Юнеско, който приютява забележителна изтънченост от растителен и животински живот, включително токани и капуцинови маймуни.

Великолепните плажове на град Бузиос също не бяха подминати от пловдивчанинът, известен със страстта си към пътуването.

Бузиос има славата на най-известния бразилски морски курорт, името, на който означава „раковина“ – остава рибарско селище в сърцето си  и често е наричан бразилското Сен Тропе.

През 1964 г. Бриджит Бардо посещава този райски кът и оттогава насам популярността на града расте. Днес множество холивудски знаменитости са собственици на луксозни вили и къщи на полуострова. Все още по главната улица на градчето е „Руа дас Педрас” или улицата на камъните, както звучи в превод има статуя на френската актриса. Георги Колев пък от своя страна не пропусна да запечата момента с кадър, над който написа: „1960 Бриджит Бардо открива Бузиос за света ...58 години по късно аз открих нея..”.

Следващата сутрин отново беше повече от колоритна за семейство Колеви, защото идва ред на Рио Де Жанейро, разположен между тучни, покрити с гори планини и спиращи дъха плажове!

Малката гранитна планина Захарната бучка бе първата забележителност, която избра да посети пловдивчанинът.

Тя се издига от земята като яйце и е един от символите на Рио, намиращ се в близост до плажа Копакабана, който семейство Колеви избраха да посетят и вдигнаха градуса на настроението с красива и цветна снимка.

Колев и семейство не пропуснаха да се изкачат до върха на Захарната бучка, където се насладиха на гледката на 360 градуса.

 

Магия от цветове завладя богатата пловдивска фамилия, след като доближиха цветните стълбички, намиращи се в квартал Санта Тереза. Повечето хора знаят мястото като Стълбите Селарон.

Те са кръстени на името на чилийския художник Хорхе Селарон, чието дело са цветните стълби. Той ги декорирал като знак за почит към бразилския народ и покрил  мястото в три цвята плочки – сини, зелени и жълти. Днес стълбите Селарон са покрити с плочки от над 60 страни. България също е представена с картина на Рилския манастир.

Посещението на семейство Колеви на свършва дотук, защото следва най-интересната част – карнавалът в Рио. Закичени с пъстри цвят те публикуваха много снимки и видеоклипове от невероятното изживяване.

Дъщерята на пловдивския адвокат – Надя Колева заприлича на истинска бразилска с цветен венец в косите и блястящи камъчета, които беше залепила на лицето си в тон с колоритния фестивал.

Жоро Колев пък бе изумен от феерията и изяществото на големия парад и още повече от посрещането – с цветовете на българското знаме! Над снимка, която публикува в личния си профил във Фейсбук, адвокатът написа: „Карнавалът в Рио е извънземен !!! „А усещането, да те посрещне с цветовете на българското знаме е феноменално !!!”.

След като се заредиха положително от изживените емоции, семейство Колеви се отправиха към друга забележителност, привличаща туристи от целия свят – статуята на Исус.

Извисявайки се на върха на планината Корковадо и обърната към града с разперените си ръце, статуята на Исус бе включена към новите Седем чудеса на Света през 2007 година. Едната му ръка сочи към северните квартали на града, докато другата е простряна на юг.

Пътешествието завърши с подобаваща снимка! Определено Рио Де Жанейро се превърна в любима дестинация на пловдивския адвокат. Ето и последната снимка, която бе съпроводена от надпис, съчетаващ едновременно голямата емоция от изживяното и тъгата от носталгията по Рио.

„Good bye Rio - my love...” – написа Георги Колев.