Има много какво да се прави и види в Дубай, който неслучайно е много популярна туристическа дестинация. Известният със "survivor" приключенията си пловдивски бизнесмен  Владимир Вишански пое нова глътка адреналин и се отдаде на традиционни забавления във арабските емирства.

Собственикът на "Планет клуб" този път ни изненада с лов на соколи, което е древна традиция по тези места. Това е хоби, което струва много пари. В Саудитска Арабия например този “спорт” съществува от хиляди години. Използват се както по-стари видове соколи, така и по-нови.

Традицията при лова със соколи е да не се използва никакво оръжие, а да се лови единствено с хищната птица. Един свободен сокол струва 30 хиляди долара. Ловът се осъществява като на сокола се хвърли птица, той я залавя и след това се връща на ръката на соколаря. На много места в арабските страни се правят залагания за лов със соколи. В Саудитска Арабия това става неофициално, тъй като по закон е забранено.

В  Дубай,  както се залага на коне, така се залага и на соколи. За хората залагането на лов със соколи е интересно и те го практикуват. Пускат се няколко птици едновременно и се пуска соколът. След това се засича времето, за което соколът стига и взима лова. Залага се за много пари. По тази причина този вид “спорт” или хоби е предназначен за много богати хора.

Освен, че е фен на екстремните удоволствия, Владо Вишански е любител и на традиционната арабска кухня. В Дубай е пълно с луксозни заведения с реномирани готвачи, предлагащи вкусни гурме изкушения. Един от тях е невероятният автентичен ресторант Al Hadheerah, който пловдивският бизнесмен избра да посети и остана повече от очарован.

Той сподели, че най-голямо впечатление му е направило приготвянето на агнешко месо, което се пече цели 5 часа в специално пригодена дупка, а ароматът и вкусът на деликатеса били изключителни.

През цялата вечер той е успял да се насладите на автентични близкоизточни ястия, приготвени по стари рецепти.

Освен добрата храна, ресторантът има програма като бой с мечове, конна езда и разбира се - танцьорки на кючек. Нощувка в хотела струва 800 долара, а вечерята излиза най-малко 130 долара на човек.

След  дългите приключения, и изкушен от приятния климат, бизнесменът е избрал още едно вълшебно преживяване - нощувка в пустинята, под звездите…