Безнесдамата от Пловдив и собственик на козметична компания Christian Of Roma стана истински рицар. Това се случи по време на прием в посолството на Италия в София.

С Постановление на Президента на Република Италия Серджо Матарела тя беше обявена за Кавалер на Ордена "Звезда на Италия”. Високото звание се връчва на Елена Кристиано за заслугите й в развитието на отношенията между България и Италия. Почетното звание, с което я отличи италианския президент, й беше връчено от Н. Пр. посланик Стефано Балди.

„Елена Кристиано е последователна в годините. Този орден й се връчва за упоритостта, с която развива компанията, социалната дейност, която извършва, за провеждането на ежегодния  Италиански фестивал на красотата и прическата и популяризирането на качеството на италианските продукти в България”, заяви посланик Балди.

Бизнесдамата прие наградата с огромно вълнение пред погледите на всички над 500 гости на събитието, сред които и Негово Величество Симеон ІІ.

„Италия за мен има специално значение в моя живот, защото тя ми даде семейство, работа и приятели. Това е причината да се чувствам задължена на тази държава. Аз съм горда, че съм гражданин на Република Италия”, заяви в словото си Елена Кристиано.

Тя беше и единствената отличена на тазгодишния прием в Деня на Италия.

„Чувствам се изключително горда, защото това отличие е едно от най-престижните за Италия, тъй като се издава с декрет на президента на Република Италия и на министъра на външните работи”, каза още собственикът на козметична компания Christian Of Roma.

Орденът се управлява от Съвет, съставен от Президента на Италия и четирима членове. Президент на Съвета на Ордена е Министърът на външните работи. Отличията на Ордена „Звезда на Италия” се връчват чрез Постановление на Президента на Републиката по предложение на Министерството на външните работи, след изслушване на мнението на Съвета.

Бизснесдамата Елена Кристиано развива една от най-успешните козметични компании у нас. Със своите 23 години история Christian Of Roma се превърна в лидер на продуктите за коса. Част от известните брандове в компанията са италианските Alfaparf, Bes, Rolland, американският Sexy Hair, а от тази година и диамантът в короната – L’ANZA.

За последните две десетилетия са създадени 12 филиала на компанията в страната. Christian of Roma притежава най-големия технически екип от професионалисти, провежда 120 семинара годишно и 2 фестивала. За поредна година в ръцете на стилистите й беше поверен бекстейджа на най-голямото модно събитие у нас – Sofia fashion week.

Елена Кристиано е една от най-изисканите бизнесдами в България. Винаги със собствен стил - както във визията, така и в сделките. През годините г-жа Кристиано неведнъж е изтъквала заслугата на покойния си съпруг за създаване и утвърждаване на марката в Италия и в България. Девизът на управляваната от нея компания гласи: „Едно име, една марка, една гаранция”.