Независимо колко хора харесват или не Българското Черноморие, всеки има отношение към него. Може и със смесени чувства, но поне за уикенд повечето стигат и дотам.

Неоспорим факт е, че заведенията по нашите курорти са обект на внимание от чуждата преса. Красивите плажове по нищо не отстъпват на Лазурния браг дори и по цени, а по-важното е, че известните българи повлякоха крак и вдъхнаха увереност и на други хора, че тук може и да е добро място за лятната ваканция, пише 24 часа.

И тъй като времето никога не стига, за да се обиколят всички популярни напоследък места, вижте тези, които си имат собствено ноу-хау и са най-предпочитани сред звездите у нас.

Лозенец се превърна в люлка на богатите туристи, Свети Влас е за кулинарна разходка и хубаво вино, а в Слънчев бряг ходят наистина смелите и танцуващите - това е краткото обобщение от списъка по-долу.

Класацията не претендира за пълна изчерпателност, тъй като всичко е напълно индивидуално и зависи от възраст, настроение и периода, в който се намирате.

Слънчев бряг

Отивайки в Слънчев бряг, всеки се надява първо да види как Димитър Бербатов тича по плажа - всяко лято футболистът прекарва там ваканциите със семейството си, но често попада на друга гледка – как се забавляват младите и известните.

Именно заради това курортът често получава отрицателни оценки и коментари. В повечето случаи те са абсолютно незаслужени, а аргументите - неточни. Истината е, че тези, които ходят там, просто умеят да се веселят и знаят как да запълват ваканцията си със завладяващи приключения. Иначе казано - в Слънчака, както го наричат от миналото лято, не може да е скучно, стига да не сте от дребнавите.

 

Доказателство за това е Николай Михайлов. Това лято той избра именно Слънчев бряг, за да отпразнува 27-ия си рожден ден в края на миналия месец.

Вратарят покани най-близките си приятели, както и цялото си семейство на изцяло свои разноски в един от най-луксозните хотелски комплекси в курорта, разположен стратегически на първа линия. Това е същият комплекс, в който Бербатов има собствено жилище.

Михайлов прави подарък на своите гости – подарява им нощувка в хотела. За себе си наема един от апартаментите на последния етаж. В стаята има джакузи, а гледката, разбира се, е към плажа. Компанията разполага с иконом, който е на нейно разположение 24 часа в денонощието.

Купонът им продължава на Какао Бийч - място, което обединява няколко заведения и вечер е много по-оживено, отколкото през деня.

Между другото там често се забавлява и Преслава, която комбинира концертните си участия с кратки ваканции с приятели. Това лято певицата пусна снимки в профила си в инстаграм именно от нощен клуб в Слънчев бряг. И ходи просто за удоволствие, не по работа. Тя е с популярния модел бански сред известните в Америка -“Траянгъл”. Певицата често се забавлява в нощните клубове в Слънчев бряг.

Лозенец

Той не е от курортите, до които човек стига ей така, импулсивно. Обикновено всеки дълго отлага посещението си там, после отново го планира, но веднъж отиде ли, задължително повтаря.

В последните години Лозенец (младите го наричат Луксозенец) се превърна в една от най-популярните дестинации сред известните. Там сезонът започва най-рано - още от юни курортът е пълен. През деня повечето са на Oазис Бийч – на около километър от центъра, който е сред най-предпочитаните плажове от заможните. Много от тях имат апартаменти в комплекс от затворен тип, който се намира над ивицата. Ценят мястото заради едно - много е спокойно и тихо, тъй като е отделено от скали.

Вечерта обаче всички се събират в популярно заведение на южния плаж. Именно там преди дни беше засечен с руса жена продуцентът Димитър Митовски, който рядко говори и предпочита много да не показва личния си живот.

На същото място Графа посрещна 37-ия си рожден ден на 21 юли заедно с най-близките си приятели. Певецът, който е музикален продуцент на едни от най-известните млади изпълнители у нас, имаше за празника си и шоколадова торта с фойерверки.

Там са засечени да се забавляват още Жана Бергендорф – и преди, и след ареста, Орлин Павлов в женска компания, актьорът Дарин Ангелов, за когото се говори, че преди дни е предложил там брак на приятелката си, Мис България 2007 Юлия Юревич.

Шеф Андре Токев от “Мастър шеф” също бе на ваканция в Лозенец.

Традиционно от години там през лятото са и певицата Белослава заедно със съпруга си Евгени Йонов и дъщеря им Божидара. Там имат семейна вила, както и хотел.

Една от най-луксозните къщи в района е собственост на семейството на Станимира Колева – един от най-успешните модели на “Визаж” в чужбина. Преди години тя стана популярна с ролята си в “Стъклен дом”, но преди това дълги години работи в Париж и Ню Йорк. Връща се в България заради голямата си любов – съпруга си Кирил Кленовски. Дъщеря им е на 4 години. Тримата това лято също са в Лозенец.

Свети Влас

Известните ходят в Свети Влас, за да хапнат вкусна храна, да изпият чаша розе и да се наслаждават на хубавата гледка по възможност от яхтата си.

Две са причините Свети Влас да е притегателно място за туристите и една от най-посещаваните локации от известните:

- първо - природата е много живописна и туристите го предпочитат заради уникалния климат - съчетание между море и планина.

- и второ – там е рай за всеки гастроном, тъй като в Свети Влас се намират едни от най-изисканите и тузарски ресторанти от цялото ни Черноморие.

Певицата Андреа, дългогодишната приятелка на Кубрат Пулев, се тагна във фейсбук именно оттам. Няколко дни в курорта почива и Теди Кацарова, която отседна във вила на близки приятели.

През деня всички са на Ла Плая (от исп. дума la playa - плаж) - т.нар. нов плаж в Свети Влас, който е смайващо красив. Той е в края на пристанището “Марина Диневи”. Плажната ивица е много широка, дълга е около 1,5 км, а пясъкът - жълт и много фин почти като прах, защото е изваден от морето.

Дюни

Това е едно от сравнително скъпите места за ваканция на Българското Черноморие. Дюни е сред най-новите черноморски курорти, построен през 1987 г. от австрийска фирма. Напълно обновен през 2000 г., сега той е също толкова красив и добре уреден. Затова ходят предимно семейни двойки с деца.

Според около 10-годишна традиция там в началото на август отново ще почива Фики Стораро със семейството си. Всъщност баща му – Тони Стораро, има рожден ден на 2 август, когато ще посрещнат празника заедно. Те прекарват летните ваканции в затворен комплекс в Дюни, който разполага с частен плаж. Ходят от толкова години, че се познават добре и с персонала.

Златни пясъци

Определено плажът на Ривиера в Златни пясъци е един от най-хубавите и чисти пясъчни ивици на север. Комплексът от затворен тип е разположен сред много добре озеленен парк, където има няколко петзвездни хотела. Гаранция за лукс е, че преди време там отседнаха и холивудските звезди Силвестър Сталоун, който сега е в Сен Тропе, Джейсън Стейтъм и Уесли Снайпс. По това време те бяха в страната ни, за да снимат третата част на екшъна “Непобедимите”.

В курорта тази година бяха певицата Йоана Драгнева, приятелката на актьора Ненчо Балабанов, която снима там последния си видеоклип, и астроложката Оксана Хорват с дъщеря си Анаис. Двете отсядат там всяко лято още от времето, когато съпругът ѝ Иван Станчев беше сред живите.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg