Ресторант "Марбея" е онова приятно място на Гребната база, което предлага на своите гости прохлада, безброй вкусотии и качествено вино, а през месец юли програмата на пловдивското заведение е наситена и с куп кулинарни и музикални изненади. Известният с цветущия си изказ режисьор Андрей Слабаков ще се превърне в кулинарен гуру и ще представи български ястия по негова рецепта, популярният шеф Росен Чакъров ще направи кулинарна демострация пред гостите на ресторанта, а хореографът и DJ Илия Чолаков ще се погрижи в градината на ресторант „Марбея” да се завихри истинска испанска фиеста.

Очаква ни една много любопитна и необичайна среща с българската традиционна кухня на 20 юли, когато известният български режисьор Андрей Слабаков ще представи своята първа кулинарна книга "Здравословно според Слабаков". Посетителите на "Марбея" ще имат възможността да дегустират 5-степенно меню "5+3", както самият Андрей го нарича, тъй като обещава да има допълнително за тези, които "слушкат и папкат". Ястията, които ще бъдат представени, са по рецепта на автора, и представляват негова интерпретация на едни от любимите му гозби.

Авторът обещава вечерта да премине под знака на вкусно хапване и пийване и огромна доза неподправен хумор. Част от специалното меню "5+3" включва салата от пушена пъстърва, овчарско сирене, фаршировани яйца, а любителите на дивеч могат да опитат малки шницели от контрафиле на сърна и дубле с гарнитура от кестени. По време на дегустацията Андрей Слабаков ще разкрие историите зад създаването на кулинарните формули, а, за да е насладата пълна, винарна "Свищов" ще осигури по чаша хубаво вино за присъстващите гости. Единственото условие, което господин Слабаков поставя, е да не се яде два- три дни преди събитието, защото ще има ядене и пиене до насита!

Кувертът включва ястията по рецепта на режисьора, три чаши вино Legio от винарна „Свищов“ и кулинарната книга. Следете фейсбук страницата на ресторант "Марбея", за да участвате в играта с награди. Ще имате възможност да спечелите куверт за специалната вечер, книгата "Здравословно според Слабаков" или бутилка прекрасно вино.

Още на следващия ден, 21 юли, ресторант "Марбея" ще ни пренесе не къде да е, а в слънчева Марбея. Очаква ни тематична испанска вечер с кухня и вино, вдъхновени от страната на коридата и страстното фламенко. За да се завихрим в една автентична фиеста ще се погрижи добре познатият Илия Чолаков, за когото латино ритмите са първа стихия. Той ще покани дамите да се впуснат в танц със своето ветрило, а кавалерите да им пляскат с ръце, докато едни от най-добрите танцьори на фламенко и пасо добле се завихрят в танц на страстта, превръщайки лятната градина на "Марбея" в горещ дансинг.

Освен традиционни испански ястия, вино от известни испански изби и танци, ни очаква още и богата музикална програма с едни от най- обичаните испански изпълнители и инструменталисти. Илия Чолаков ще излезне от ролята на хореограф и танцьор, за да селектира и пусне най- доброто от музикалната сцена на Иберийския полуостров. Той обещава в "Марбея" да звучат дуото Родриго и Габриела, Армик, както и Пако де Лусия- виртуозът на испанската класическа китара.

Като за финал на един от най-хубавите летни месеци, на 27 юли в ресторант "Марбея" ще посрещнем водещия пловдивски кулинар- шеф Росен Чакъров, който ще изнесе "кухнята" извън кухнята, за да се приготвят пред очите ви няколко неустоими кулинарни изкушения. Всеки от присъстващите ще може да се включи в процеса на приготвяне на ястията, което е уникална възможност за любителите кулинари. Ще овкусим заедно микс зеленолистна салата с дресинг от авокадо и ябълков оцет, след което ще ви поднесем печен патладжан с автентичното родопско „Мъжкото сирене“, което носи изразен лютиво-пиперлив вкус. Основното ястие ще приготвим пред вас.

Шеф Чакъров е подготвил морска изненада, печена в сол с цитруси и билки, която ще фламбира и гарнира с вариации от кореноплодни пюрета, микро растения и конфитирани зеленчуци. За десерт обещава нещо свежо, замразено, плодово, домашно приготвено и актуално, което ще поднесе в чаша с лек ментов послевкус и трохи от ядков крокант.