22 от най-красивите жени на света пристигнаха в Пловдив за конкурса „Miss Top of the World”, който ще се проведе от днес до 19 септември, съобщи топ моделът и светски репортер Елизабет Методиева. Тя спечели короната на световна красавица в конкурса миналата година и по този начин даде шанс на европейската столица на културата да бъде домакин на престижното събитие. 

Финалната галавечер на „Miss Top of the World” ще се проведе на 19 септември в хотел „Санкт Петербург“. Освен репетиции и дефилета в програмата на красавиците са предвидени и разходки сред пловдивските забележителности и посещения на културни събития. В понеделник между 18 и 20 часа те ще се отдадат на шопинг в Мол Марково Тепе. 

Сред претендентките за титлата са Мис Азия Рооха Барате, Мис Евразия Кристна Айберман, Мис Северна Европа Юлия Ступина, Мис Бенелюкс Каролин Термония, Мис Балтика Анастасия Авдеева, Мис Средиземно море Елена Дубровине, както и носителки на национални титли на Русия, Украйна, Азербайджан, Литва, Латвия, Индия, Уганда, Белгия, Холандия, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Гърция.

Сред тях са Мис Азия Рооха Барате, Мис Евразия Кристна Айберман, Мис Северна Европа Юлия Ступина, Мис Бенелюкс Каролин Термония, Мис Балтика Анастасия Авдеева, Мис Средиземно море Елена Дубровине, както и носителки на национални титли на Русия, Украйна, Азербайджан, Литва, Латвия, Индия, Уганда, Белгия, Холандия, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Гърция. 

България ще бъде представена от Илияна Динева, която бе избрана за "Lady Bulgaria 2016". Софиянката е завършила бизнес-администрация в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работила е международна ПР-агенция в Барселона. В момента Илияна е маркетинг мениджър в софтуерна компания в София. Хубавицата е написала и свой роман - "Мус с аромат на цветя".