18 - те  най- красиви ливански мъже днес гостуват в Пловдив. Претендентите за титлата „Мистър Ливан 2017"  ще прекарат пет дни в България, като техният тур през най- красивите места на страната ще бъде излъчен по време конкурса за красота, който е на 30 август в Бейрут.

 

Топмоделите са тук по покана на световно известната диетоложка Енджи Касабие, която е с ливански произход. Съорганизатор е международният PR  експерт  Атанас Лазаров. Домакини на претендентите са  Сузан Моузи, посланник на Ливан и Почетният консул на Молдова д-р Веселин Чипев. Само преди седмица той стана  доктор в Европейския колеж по икономика и управление. 

Мъжете топ модели ще останат в България от 27 до 31 юли, като следващите дестинации, които ще посетят  ще бъдат Велинград, София и Слънчев бряг. 

В Пловдив ливанците са гости на Кепитъл Сити център , където днес рано сутринта са ги посрещнали с истинска българска закуска - баница и айрян. "Храната им хареса много, а след това тренираха във фитнес - център Пулс" разказа Атанас Лазаров. Там красавците са позирали и за официалната си фотосесия пред обектива на  Костадин Кръстев- Коко.

След тренировките Енджи Касабие и топ моделите са предизвикали истински фурор с разходката си по Главната. "Момичетата идваха да си правят селфита с претендентите. Те самите не спираха да се снимат и да се тагват в социалните мрежи. На фонтаните в Цар - Симеоновата градина си направиха стотици снимки" разказва диетоложката. Те са имали късен обяд в ресторант на Главната, където млада пловдивчанка се скарала с приятеля си, след като решила , че на всяка цена трябва да си направи селфи с едно от момчетата. 

Тази вечер топмоделите заминават за Велинград, където ще отседнат в Роял СПА Велинград. Красивите ливанци, заедно с Рабих Ел Зейн, Мистър Ливан 2014, ще имат здравословно меню подготвено специално от звездната диетоложка. 

В хотела  моделите ги очаква истинска СПА ваканция. След това ги очакват рейдове в нощните клубове на столицата и Слънчев бряг. В София те ще посетят хотел "Маринела"  заедно със собственика на Beirut fashion week Нидал Бешерауи. През октомври по покана на Бешерауи известни български дизайнери ще гостуват на Седмицата на модата в Бейрут. 

Целият тур на претендентите за титлата ще бъде заснет от екипа на ливанската МТВ, чиято зрителска аудитория е над половин милиард. Той ще бъде излъчен по време на церемонията  „Мистър Ливан 2017". 

"Искаме да популяризираме България в Арабския свят. Тук има невероятно красиви места и искаме повече хора да ги видят. Кадрите от тура на претендентите ще бъдат гледани от милиони зрители" заяви за TrafficNews.bg Енджи Касабие.