Футуристичният жилищен комплекс в Пловдив - “CRYSTAL TOWERS"  от PIMK Build предизвика сериозен интерес на имотния пазар, похвалиха се инвеститорите.  За покупка на жилище в Кристалния град интерес са проявили както пловдивчани, така и хора от различни градове и страни.

Поради засиления интерес от PIMK Build са решили да дадат реверанс към своите клиенти и специалната цена за покупка на жилище да бъде удължена до 30 юни.  Преференциалните условия за покупка на имот в  “CRYSTAL TOWERS" бяха от 770 евро/кв.м до 15 юни, но този срок е удължен с две седмици до 30 юни. От 1 юли цените ще се вдигнат от 870 евро/кв.м.

Строителството на Кристалния град е изцяло подсигурен със строителни материали и суровини за следващите две години. Това е изключително важно, предвид несигурната обстановка на пазара поради войната, инфлацията и тежката международната ситуация.

Комплексът ще се намира на площ от 65 декара на мястото на бившата Захарна фабрика.  Върху него ще се издигнат  осем 75-метрови кули,  които дават нов смисъл на думите – простор, уют и красота.   Кристалната структура, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcĸия xopизoнт в западната част на града, ще се превърне в своеобразен портал към най-стария жив град в Европа.

Подсигуриха изцяло изграждането на Кристалния град в Пловдив, правят първата му копка

Проектът

Архитектурното решение съчетава в себе си респекта към миналото на района, в който е била разположена една от най-старите захарни фабрики в България - "Кристал" и концепцията за бъдещето на пространствата в града.

Проектът е дело на пловдивския архитект Веселин Русев, който е избран от инвеститора след проведен конкурс за развитието на легендарната градска зона.  Това е и първият жилищен комплекс, който се развива във вертикална линия,  оставяйки масово разпространения модел на плътно застрояване в хоризонтална линия.

Всичко това разкрива  невероятната гледка към Марица и тепетата от голяма част от жилищата в комплекса, а същевременно с това да запази големи зелени площи.

Проектът ще бъде реализиран на три етапа, като всички модули са структурирани така, че да осигуряват въздушни и визуални коридори. На последните етажи на  кулите  ще бъдат разположени пентхауси, всеки от който ще бъде 600 квадратни метра и с тераса на покривното пространство. До всеки пентхаус ще стига панорамен асансьор.

Локацията

Освен огромните паркови площи, които ще останат между кулите,  ще има и зелена връзка между два централни булеварда - "България" и "Марица". Локацията на комплексът е ключова – край реката, близо до Гребния канал, както и Централна градска част. След реализацията на проекта на Община Пловдив за нов мост над река Марица, през него ще има пешеходна и веловръзка, като разстоянието до спортния комплекс и парк „Отдих и култура” ще е по-малко от 1 км.

Вертикалната планировка

Партерите и долните етажи на модулите ще бъдат с обществени функции и там ще бъдат разположени ресторанти, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс, велоалеи. В зоната на комплекса автомобили няма да бъдат допускани, предвидени са подземни и надземни паркинги. 

Строителството

Първият етап ще бъде финализиран в рамките на 2 години и половина.  Той включва три пунктови жилищни модула, както и прилежащите подземни и наземни паркинги, използваем зелен покрив и необходимите технически съоръжения за обезпечаване на сградите.

Трите модула са с 25, 21 и 17 етажа, като към всеки има един допълнителен пентхаус, като общият брой на жилищата е 675.

Жилищата ще предлагат висок стандарт на обитаване, като цената на жилищната площ ще бъде съобразена с конкретната локация и етаж.  Сред тях са двустайни, тристайни и петстайни. При първият етап и всеки следващ ще има обезпечено паркиране над 100% на броя на апартаментите. Предвидени са и специални места за електромобили.

Продажбите вече са в ход, като повече информация за "CRYSTAL TOWERS" може да видите в сайта на инвеститора – ТУК.