Къщата на Биг Брадър вече отвори врати. Точно в 20 часа водещите на шоуто дадоха старт на дългоочакваното риалити. Тази година форматът е озаглавен „Женско царство” .

Интригата в юбилейния сезон на риалитито ще се върти около една от най-актуалните глобални теми в момента - жената царица. Събитията в Къщата ще се случват според волята на жените, а Съквартирантите ще изпаднат в ситуации, които надхвърлят и най-смелите им фантазии за преживяването.

Тази година в екипа на водещите се включва фолк звездата Азис. Той ще е партньор на Александра Сърчаджиева, с която ще водят "дейли" епизодите.

Първи прага на Къщата прекрачва новата вълна на българската музика - Константин Трендафилов, по известен като Папи Ханс. Той нашумя покрай песента „Кекс”, която за седмица натрупа популярност. Преди да прекрачи прага той заяви, че не е обвързан. Дали това е така ще разберем скоро, тъй като преди броени дни половинката му Дара пускаше снимки и клипове, на които двамата се забавляват

Снимка на Big Brother Bulgaria.

Вторият участник е Ваня Костова. Имала е безброй мигове на върха в музикалната индустрия  в България, но и някои трудни. Един момент обаче определя като най-тежък - напускането на Фамилия Тоника. Във визитката си певицата заяви, че причината да напусне е колежката й Ева и „интригите й”.

Снимка на Big Brother Bulgaria.

Веднага след нея в Къщата влезе самата Ева. Тя отрече думите на Ваня Костова и каза, че няма представа защо е напуснала формацията. Наричали са я “Лудата Ева”!  Защо ли? Може би, защото лесно може да се превърне от добрата майка в не толкова добрата мащеха.

Мога да правя всичко в Къщата – готвя, чистя, простирам и леща мога да чистя. Като чуя Женско царство, си представям кокошарник“, споделя певицата. Но иска да победи себе си и затова влиза в шоуто. Ева веднага получи възможност да победи себе си, срещайки Ваня, а напрежението в Къщата се покачи значително.

 

Снимка на Big Brother Bulgaria.

Прага на Къщата прекрачи и Нора Недкова. Скандалната миска предизвика грандиозен скандал в друго предаване по Нова – Черешката на тортата. Тя влезе в пререкание с топ гримьора Валентин Кулагин.

Моделът ще участва в шоуто, защото иска да види какво е да си по-търпелив към останалите и да можеш да се съобразяваш. Допълва, обаче, че “само ще го видя - никой не е казал, че ще го правя”, защото е бунтовница. Нора смята, че жените ѝ правят мръсно, защото ѝ завиждат, което може да се окаже пречка за съжителството ѝ с другите дами

Снимка на Big Brother Bulgaria.

Шеф Божана Кацарова е петият Съквартирант. Известната кулинарка влиза в Къщата, защото иска хората да видят, че е повече от "кухненски робот пасатор“. “Let’s make Big Brother great again. Освен това от доста време не съм печелила телевизионен формат“, заяви Божана.

 

Лесно ли е да си мъжа до една от най-известните жени в България? На този въпрос ще отговаря следващия участник - Стефан. Той е половинката на Гала - водещата "На кафе". За него е лесно. Поне привидно.

“Ще се видя с 15 души, които не познавам, 70% няма да харесам. Дразни ме всичко и имам нисък праг на търпимост. Най-мразя да повтарям - няма по-голям бунтар от мен там“, завършва Стефан. За женското царство споделя, че живее с кралица. Не се притеснява, че го определят като Стефан на Гала. “Блокът ни е известен като „блока на Гала“ и кварталът е “кварталът на Гала“. “На кафе“ е най-известният кошер в българския ефир, женското царство там ме смазва“, разказва Стефан.

Идеята за Женско царство се е харесала и телевизионната водеща Мира Добрева, която прекрачи седма прага на Къщата.  Журналистката иска да види дали жените могат да са обединени. Тя иска да внесе мир и любов без скрити оръжия  в шоуто и да промени представата на хората за формата. Умира от страх, че някой може да я нарани!