Огромни ями са покрили голяма част от улиците в пловдивското село Първенец, а по-други едва се забелязва, че някога е имало асфалт, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Селото е само на 6 км от Пловдив, но съдейки по инфраструктурата по-скоро изглежда, че си в някое селце в Северна България. Положението става все по-зле и надежда за подобрение няма. За последните няколко години в селото се е асфалтирала само част от една улица, нищо друго.

„Ние също плащаме данъци, а живеем все едно сме в третия свят. Има улици, на които вече няма асфалт. Ямите са огромни и сме си изпотрошили колите. Какво трябва да направим, за асфалтират и нашите улици или поне да се опитат да запълнят ямите?, възмущава се нашият читател.

В селото има и хора, които сами запълват дупките пред домовете си, но това е само временно решение. Опасни шахти има дори и по главния път към село Брестовица. По участъка шофьорите минават с по-висока скорост и хората се надяват проблема да бъде решен преди да стане някой инцидент.