Кученце, отглеждано от жена в центъра на Пловдив, е подложено на ежедневен тормоз. Това твърди читателка на TrafficNews, която сигнализира за абсурдната ситуация. Пловдивчанката разказа, че от есента на 2022 година, кученцето, което е порода доберман е заключено на терасата, която е и негов дом.

Доберманът се отглежда в кооперация, разположена на ул. „Никола Войводов” номер 20, а кученцето се намира на една от терасите в блока. Жената разказа, че на този адрес живеят възрастна жена и нейният син. Пловдивчанката сподели още, че кученцето е заключено само, а когато лае, стопанката завързва муцунката му.

„И двамата са несоциални. Някой им е дал малко женско кученце, порода доберман, черно. Когато го видях за първи път в края на лятото беше много малко и го разхождаха. Беше с рязана опашка и с дълги клепнали уши. Изведнъж спряха да го разхождат. Всеки ден, и сутрин и вечер, когато ходя на работа минавам под тяхната тераса и чувам, че кучето е заключено там и лае. Дори и в почивни дни, когато минавам от там почти винаги го чувам, че е там. Терасата е с липсващ прозорец и през зимата и през лятото, кученцето е подложено на ужасен студ и жега”, сподели жената.

Тя разказа, че веднъж е срещнала мъжа, който живее в апартамента и го е попитала защо държат кучето на терасата заключено. Той обаче и е заявил „да си гледа работата”.

„Кученцето е заключено на терасата без да го извеждат, без да се грижат хуманно за него. Не мога да го видя като съм на тротоара под терасата. Готова съм да поема отговорност за грижата за кучето, стига да го спасим преди да го уморят”, коментира тя.

През месец февруари пловдивчанката е подала сигнал до ОДБХ- Пловдив, които са извършили проверка, но по думите й не са констатирали нарушение.

„Шокиращо не откриха нарушение и основание да спасят кучето, въпреки, че то няма всички задължителни ваксини, няма чип, и се отглежда от жена с психични проблеми. Заключено е на тераса пълна с боклуци и изпражнения, в зимните студове и в адските летни жеги то стои заключено на терасата и лае за помощ. Никога не го извеждат, никога. Муцунката и е в кръв, защото е завързана”, сподели възмутената жена, която не може да си обясни защо кучето не е било иззето от въпросните стопани, отглеждащи го в нехуманни условия, тъй като това представлява риск за здравето му.

Потърсихме становището на ОДБХ- Пловдив, но от там ни бе заявено, че няма как да ни бъде предоставена информация по случая, както и дали има изобщо достигнал такъв сигнал до тях, дали е била извършена проверка и какво е констатирала тя. От там допълниха, че пловдивчани могат да подават подобни сигнали в онлайн платформата на сайта им, където всеки един сигнал се разглежда и отработва от служителите.

Видео на терасата, в която живее женският доберман: