Сахат тепе все още се използва от пловдивчани под предназначение на безплатен паркинг. Паметникът на парковата култура в града, всекидневно осъмва обсипан с  автомобили на нагли шофьори, които пренебрегват забранителните знаци. За това сигнализира за пореден път читател на TrafficNews, който смята, че тази практика вече се явява като нещо нормално.

По думи му,  няма ден, в който на алеята да липсват паркирани автомобили, които ограничават мястото на пешеходци. Често, шофьорите, които се забелязват да газят по този начин закона на това място, не са от града. Този път обаче, от снимките се вижда, че автомобилите са с пловдивска регистрация, което значи, че водачите съвсем съзнателно извършват нарушението.

Както медията ни съобщи в предходни материали, в началото на алеята има знак, който забранява навлизането на превозни средства след него.  Пловдивчаните съвсем не се притесняват от него обаче, защото не биват глобявани, поради липсата на конкретен друг знак.

Както на Сахат тепе, така и на Бунарджика се осъществява контрол относно нарушенията, но за да бъдат залепени на автомобилите  глоби- фиш трябва да има  знак „Забранени са престоят и паркирането” , който видно липсва. Полицията няма правомощия да глобява в този случай. Шофьорът може да бъде санкциониран единствено и само ако бъде хванат на мястото , където е извършено нарушението.

Кога ще бъде поставен въпросният знак, за да се ограничат тези нарушения, все още не е ясно, но нашият читател задава за пореден път въпроса- Защо, пловдивчани?

Лекар остави колата си на алея на Бунарджика, получи „честитка” за начало на Новата 2024 година

Сахат тепе- безплатен паркинг на куп нарушители в Пловдив. Докога?Липса на знак "Забранено паркирането" пречи на полицията да санкционира нарушителите