Сахат тепе е едно от шестте /оцелели/ тепетата на Пловдив и паметник на парковата култура. Не всички обаче го приемат по този начин.  Пловдивчани бавно започват да превръщат мястото в безплатен паркинг, докато са на работа в центъра на града или просто не им се заплаща 2 лева- "Синя зона".  Това се превръща в редовна практика на шофьорите да нарушават забраната за достъп с автомобили до тепетата в града. Нарушители има също на Бунарджика и Младежки хълм.

В редакцията ни постъпи пореден сигнал за поредни нарушители на Сахат Тепе,  като нашите читатели твърдят, че няма ден, в който по алеята да няма паркирани автомобили.

Години наред пловдивчани и гости на града  масово си позволяват да газят закона в опит да пестят усилия и пари, защото това е едно от малкото места в близост до центъра, където няма "Синя зона".  Разбира се, това е и лесният начин  да се доберат до някои от най-красивите природни забележителности на Пловдив или да вършат всекидневните си задължения.

Интересното в случая е, че нарушителите не само от Пловдив, има дори и чужденци, които са взели грешния пример.

Медията  ни се обърна към главен инспектор Тодор Боюклийски- началник на сектор „Общинска полиция“ при ОДМВР – Пловдив. Той заяви, че както на Сахат тепе, така и на Бунарджика се осъществява контрол относно нарушенията, но поради липсата на знак „Забранени са престоят и паркирането” , полицията няма правомощия да залепя по автомобилите глоба- фиш.

От ОКТ съобщиха, че на мястото е бил поставен само знак „Забранено навлизането”, който очевидно не респектира шофьорите, както и знак за места само за инвалиди. Така, за да бъде глобен шофьорът,който гази закона, полицията трябва да го установи на място, защото след това процедурата по налагане на санкция става доста по-сложна, именно заради липсата на знак „Забранени са престоят и паркирането”.

Главен инспектор Тодор Боюклийски добави още пред TrafficNews, че посещенията на полицейски екипи ще зачестят с цел да бъде  преустановена тази практика. Той заяви, че на следващ експертен съвет ще повдигне въпроса за евентуално поставяне на знак.