Контейнери за разделно сметосъбиране в село Скутаре преливат от боклук вече втори месец. За това ни сигнализира Даниела Минчева, читателка на TrafficNews.bg.

По договор фирмата отговаряща за събирането на боклуците трябва да минава всеки месец. Това обаче не се случва. Както се вижда от снимките контейнерите са претъпкани, даже и пространството около тях е потънало в мизерия и боклуци.

Хората, които живеят на съседните улици, са  принудени да пренасят отпадъците от шарените контейнери  и да ги стоварват в собствените си кофи за боклук, които за щастие другата сметосъбираща фирма редовно извозва.

„Притеснени сме.  Не само заради грозната гледка, но и заради заразата, която може да се разпространи. Все пак става топло, а в казаните се изхвърлят и битови отпадъци. Играят деца има и магазин в близост”, коментира г-жа Минчева.

Различните типове контейнери се извозват от различни дружества. Фирмата , което се грижи за пластмасовите контейнери за хартия и пластмаса, е с пазарджишки адрес, но местните жители не знаят коя е . От екипът ни можахме да се свържем с представителството на фирмата, но се надяваме след нашата статия, предприятието да вземе мерки.

 

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели.

TrafficNews.bg