Жители на района около Сахат тепе предлагат пътеката, която води от ул. "Божидар Здравков" към Часовниковата кула, да бъде кръстена "Алеята на фасовете". Ежедневно там се изхвърлят стотици угарки, които замърсяват пространството. Стълбите се използват ежедневно както от пловдивчани, така и от туристите.

Огромното количество угарки се генерира от учениците от професионалната гимназия по облекло "Ана Май". Входа на една от сградите, в която тийнейджърите учат , е на по-.малко от 10 метра от алеята.  В междучасията учениците излизат навън и под "зоркия" поглед на охраната бързо палят поредната за деня цигара. След това някои хвърлят угарката в коша, който е е поставен в подстъпа на стълбището, а други просто ги стъпкват върху паважа, който вече почти не се вижда. Емотикон, нарисуван върху кошчето, с тъга гледа към килима от фасове, който свързва тепето с входа на гимназията. 

За съжаление TrafficNews не за първи път обръща внимание върху този проблем. Но би трябвало родителите и учителите на учениците също да вземат отношение, тъй като отговорността за възпитанието е тяхна.  А тук видимо се провалят!

След публикация на TrafficNews: На стълбите на Сахат тепе вече няма нито един фасИскрено се надяваме след няколко дни да не се натъкнем на предишната гледка