Куче в ремарке на столичен предизвика гневни реакции в социалните мрежи. Колата, която дърпа ремаркето, е с врачанска регистрация. Голяма част от гражданите обвиниха шофьора в нехуманно отношение към животното, защото това е опасно за него.

Според тях кучето трябва да се вози на задната седалка в автомобила, където ще бъде на сигурно място и няма да има риск да попадне на пътното платно. Възникна и спор дали кучето е вързано с каишка за врата или синджир с катинар. 

"Возя си кучето в колата, след което я мия. Защо ще го возиш в ремарке? Ами ако падне, само едни рязки спирачки ще са достатъчни", възмущава се потребител във Facebook групата "Забелязано в София".

"Любопитно ми е покрай колко катаджии и камери е минал", пита друг.

"Ще вземе да изцапа салона и да полепнат косми по смокинга на шофьора", написаха иронично трети.

По думите на някои обаче ситуацията е изключително преувеличена. Кучето е вързано за ремаркето, следователно няма опасност да падне. Според тях това е по-доброто решение вместо животното да бъде влачено зад колата, което се случва все по-често. Те дадоха пример, че в САЩ шофьорите редовно возят домашните си любимци в пикапи, но това не възмущава никого. 

"Има хора , които не си гледат работата, а вместо това търсят евтина сензация за други безделници", гласи един от коментарите.

Гражданин дори даде пример, че неговото куче само скача в ремаркето му, като категорично отказва да влезе в колата, защото не му харесва.