Знойни температури и хранителни отпадъци! Това никога не е добра комбинация, а когато се случва в центъра на град Пловдив, си е направо непоносимо мъчение за сетивата на разхождащите се в района. Сигнал за изхвърлени останки от рибно меню бе получен на редакционната поща на TrafficNews.bg 

Рибешки главички и други “морски дарове“ се търкалят на площад „Стефан Стамболов“, след като някой от близките заведение е решил да изхвърли останките зад ремонтни ограждания, опасващи къща на ъгъла на ул."Патриарх Евтимий". Дали намеренията са били да бъде нахранена някоя животинка, ние не знаем, но пък котки веднага надушиха менюто и го примъкнаха на видно място, само на метри от Община Пловдив.

Вижте какво разказа свидетел на гледката: 

На вашето будно внимание и на внимание на Общинските институции (Чистота, Общински инспекторат и т.н.) ви изпращам снимки от улица "Патриарх Евтимий", където в момента къщата на ъгъла се реставрира. Някой постоянно хвърля рибешки глави, октоподи, риби, пилешки кости и други подобни, за да храни уличните котки. Можете да си представите в тези температури каква воня се разнася! При все че е срещу Община Пловдив в самият пъп на града! Най-вероятно "менюто" идва от някой близък ресторант с налични "морски дарове". Нямам нищо против животинките, но главите почти не ги докосват и наистина мирише ужасно в района, а отсреща е и детската въртележка, копчетата... Мисля че дори има общинска забрана за такова нерегламентирано хранене на улични животни!