Испански вегани бранят кокошките от петли изнасилвачи. Членовете на групата "Алмас Веганас", които се определят като вегани, трансфеминисти и либертарианци, пуснаха в мрежата видеоклип, в който освобождават кокошки от частна ферма. Причината е, че са защитници на концепцията за „съгласието“ на кокошките при секс с петела.

Видеоклипът е гледан в Туитър 570 000 пъти. Потребителите се питат: „Това някаква шега ли е?“ 

"Алмас" смятат, че твърдението, че видовете животни са различни помежду си или различни от хората, е погрешно. Те не одобряват, че хората предпочитат някои видове, като кучетата например, и се отнасят към тях по-добре, отколкото към други.

Веганите добавят: „Кокошките не искат да бъдат обяздвани и винаги се опитват да избягат. Понякога те получават сериозни наранявания от ноктите на петлите". Те са на мнение и че кокошките са „генетично модифицирани, за да снасят повече яйца“, затова трябва да им се пречи да се размножават“.

„Или сте веган, или финансирате робството на животните. Яденето на животни е фашистко“ твърдят от "Алмас".

Според съобщения в медиите, наскоро веганската група се е появила и в няколко испански телевизионни предавания, включително популярното токшоу „Todo Es Una Mentira“ („Всичко е лъжа“). Активистите коментираха след това: „Знаехме, че ще се подиграят с нас, но искахме да използваме платформата, за да разпространим посланието си".