Множеството глоби наложени на състезателите и псевдо дрифтърите в "Столипиново" явно не ги плашат и те продължават да се забавляват, организирайки подобни забавления в тъмните часове на денонощието.

Поредното видео изпратено до TrafficNews е качено в платформата Tik-Tok този уикенд, а на клипчето се вижда автомобил, правещ няколко кръга в кръстовището на улица „Крайна” в етническия квартал „Столипиново”.

Видеото е качено от потребителя idi_boss36, наричащ себе си ИДИ-Пачката и вече има над 100 харесвания.

Въпреки множеството глоби налагани от органите на реда, жителите на квартала споделят, че няма никакъв контрол от страна на полицията.

Преди, само като си помислеха за подобни неща и вече пристигаха органите на реда, а в момента кварталът е като разграден двор”, коментира човек от махалата.

Както TrafficNews многократно писа, гонките, дрифтовете и среднощните състезания вече станаха запазена марка за етническия квартал „Столипиново” и се приемат като нещо нормалното за късните часове на денонощието. Кулминацията е през уикенда, когато често се организират подобни "развлечения". След като се стъмни се започва със свистене на гуми, форсиране на двигатели и звуци от спирачки.

Недосегаеми рейсъри дрифтят из Столипиново, сами си документират изцепкитеВ махалата редовно се организират нелегални гонки, най-често в късните часове на уикендите

В махалата вече на няколко пъти бяха организирани нелегални гонки, а ентусиазираните рейсъри сами документират състезанията си и гордо позират в социалните мрежи. Любимата платформа на псевдо дрифтърите е Тик-Ток. Притеснителното в случая е, че шофьорите повечето пъти са на не повече от 20 години и явно не осъзнават евентуалните последици от действията си.

Органите на реда знаят за страстта на етническото население в махалата към изпълнения в стил „бързи и яростни” и дебнат за евентуални нарушители, но не винаги успяват да ги уловят в момента на прегрешение. Местата в махалата, позволяващи подобни опасни изпълнения не са много, но шофьорите предварително проучват района и докато едни участват, а други снимат, трети дебнат за полиция.

Последният псевдо дрифтър от Столипиново за който TrafficNews писа беше установен от полицията и се оказа само на 18 години. Той се сдоби с акт за дрифта, като санкцията според закона за движение по пътищата е глоба от 3000 лева и лишаване и отнемане на шофьорската книжка за седна година.

Заловиха псевдо дрифтъра от Столипиново, глобата - повече от стойността на колата18-годишният шофьор ще остане без книжка за една година и ще трябва да плати 3000 лева

Разследване на GlasNews: Как полицейски шеф се сдоби с апетитни имоти и внушителен автопарк?