Отчаянието на жителите на пловдивската улица „Волга” достигна краен предел след като за пореден път бяха залети от обратни води. Проблемът е от няколко месеца и се дължи на спукана водопроводна тръба. Читател на ТNS.bg, който живее на улицата, се свърза с нас с призив за помощ, публикуваме целият текст без редакторска намеса.

„Обръщам се към вас, за един проблем, който измъчва квартала ни още от есента. Става въпрос за авария на водопроводна тръба за обратни води на ул. „Волга” в район Централен. Когато се запуши, обратните води тръгват да текат по улицата, където ходим ние, децата ни и домашните ни любимци. След това се прибираме и цялата мръсотия носим в домовете си.  Многократно се обръщаме за съдействие към общинското предприятие "Водоснабдяване и канализация" ЕООД.

За щастие това е единствената отзивчива страна по този казус и идват много пъти, за да оправят запушването за собствена сметка. По тяхна информация проблемната тръба се намира в общински имот, за който съответно отговорна е общината. По думи на на ВиК Пловдив- тръбата е направена против всякакви нормативни и технически изисквания, което води до честото й запушване. Обръщали сме се до РЗИ- Пловдив и до кмета на Район "Централен" - г-н Стаменов, но така и не се намери някой загрижен. 

Решението е да поправим аварията със собствени сили и средства, след което да си ги търсим по съдебен ред от Община Пловдив, който вариант вярвам няма да е приятен за никого. Парадоксът в случая е, че ако сами поправим аварията има опасност от общината да ни глобят, защото сме се погрижили за тяхната собственост.

На снимките също си личи как от строителната площадка на близката кооперация се изхвърлят строителни отпадъци нерегламентирано, за което общината също не взима мерки.

По стара българска традиция, когато никой не иска да си свърши работата, се намесвате вие -  медиите. Ще съм ви благодарен и признателен, ако споделите проблема ни публично, за да се засрами някой отговорен и да си свърши работата. Когато се опитах да се свържа с Община Пловдив на сайта им имаше оставен само един телефон. Позвъних им в работен ден в 16:20, но явно,  някой чиновник си беше тръгнал по- рано от работа. Същият проблем срещнах и когато се опитах да се свържа и с Район "Централен".  От приложените снимки ясно си личи как се готвим за европейска столица на културата.”

Още новини четете ТУК

TNS.bg