Улица „Еледжик“ в пловдивската Харман махала тъне в мизерия. Откакто ул. „Брезовско шосе“ е затворена заради ремонтни дейности, голяма част от трафика се пренасочи през въпросната отсечка. Вместо за обходен маршрут обаче, редица шофьори и граждани използват улицата за сметище или тоалетна, сигнализират читатели на TrafficNews.

В тревните площи, чието състояние и без друго не е крайно неподдържано, са разпилени отпадъци от всякакъв вид - от битови до строителни. Тях обаче никой не благоволява да почисти, твърдят живеещи в съседните блокове.

Впрочем с непосредствена близост до отсечката се намира и установилото се наскоро ромско гето. То от години създава сериозни проблеми на местните, заради навика си да събират отпадъци от цели квартал, а после да ги възпламеняват. Те ежедневно обгазяват квартала с дим от запалени гуми, кабели и всякакви други предмети, които изгарят, за да вземат желязото.

Къде са властите? Пушек, смрад и боклуци тровят Кършияка от ново ромско гетоСамонастанили се семейства в стари сгради под моста на Карловско шосе тормозят жителите на квартала