Любителско видео, показващо как групичка ученици шмъркат в междучасието обикаля социалната мрежа и предизвиква вълна от възмущение. Кадрите са заснети в сливенско училище, а хора от града разпознават двора на Природо математическата гимназия. Видеото показват как младеж черпи няколко момчета и момичета с прахче, а те го смъркат. 

"Моля,обърнете внимание на този клип?! Тези деца са от Сливен и са на училище по информация над клипа,както се вижда шмъркат  нещо  и се държат неадекватно. Питам аз- камери в това училище и около него няма ли? Толкова ли вече западна държавата ни ? Нашите деца се дрогират, а ние гледаме и изобщо не ни пука" пише читателят ни Здравко Колев. 

Въпросът, който е поставен на дискусия е какво е съдържанието на плика. Част от читателите се възмущават, че децата се дрогират посред бял ден, а други смятат, че групата просто си прави майтап. По-компетентните обясняват, че младежите едва ли имат пари за кока и това вероятно е сливенско пико, а според други учениците вземат хранителни добавки или енфие.

Потребители във Фейсбук, които очевидно разпознават героите от клипа, коментират, че родителите на момчетата са им направили тестове, които са се оказа отрицателни. 

Видимо от любителските кадри, учениците очевидно са на "ти" с технологията на смъркане. Що се отнася до съдържанието на пликчето - дискусията продължава. Дори обаче да е безобидна субстанция едва ли училищния двор е подходящо място за подобни демонстрации. 

TrafficNews.bg