Българският шофьор бърза ли, бърза. Ако го питаш накъде бърза толкова, много често няма да може да отговори. Това поведение на пътя обаче често става причина за катастрофи, особено когато водачите си затварят очите за правилата за движение.

Множество снимки на безразсъдство зад волана ни изпрати читател на TNS.bg. Той е останал потресен, след като движейки се по път в Пловдивско, е бил изпреварен неколкократно от шофьори, несъобразяващи се с маркировката на пътя.

Снимките са направени по пътя между село Труд и Карлово. Катастрофите там са ежеседмично явление, а до тях се стига именно заради подобно поведение по пътя. Тойоти, БМВ-та, мерцедеси, фолксвагени - няма значение. Евтини и скъпи, леки и товарни - също няма значение. За всички шофьори непрекъснатата маркировка на пътя, изглежда, е невидима и те изпреварват както си пожелаят. Вероятно пролетното слънце свети в очите им и им пречи да видят, че правят нарушение. Нарушение, което в следващия миг може да стане причина колата им да бъде размазана в предницата на друга. Но може би и за това ще е виновно слънцето.

"На никой не му дреме за маркировка и знаци... всички много бързат", коментира читателят ни, който е успял да заснеме поне седем автомобила, изпреварили го неправилно. Може би най-смущаващото е, че по този начин изпреварва и цистерна, превозваща гориво.

Вярваме, че фантазията на всеки от вас е достатъчно богата, за да прецени какво би станало, ако подобна цистерна стане участник в ПТП. А това струва ли си за няколко секунди да рискуваш своя живот, живота на пътуващите с теб и на другите участници в движението - оставяме на всеки сам да прецени следващия път, когато погази някое правило, защото за него подобно нарушение е "дребно". От дребните нарушения се влиза в обемната черна статистика. Не бъдете част от нея!

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на наглеците. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

TNS.bg